Hallå - är det här din vinst?

25 miljoner hämtas aldrig ut - varje år

”LITAR INTE PÅ VARANDRA” ”Det är sällan folk glömmer sina vinster. Men det är klart det blir lite krisigt om man inte har lappen kvar”, säger Ingela Vesanto, butikschef för Pressbyrån i Ystad.
NYHETER

Nästan tio miljoner i bortglömda vinster ligger och väntar hos spelombuden.

Just nu är tre riktiga storvinster outhämtade.

Två stryktipstippare har över 800 000 kronor att casha in och en kvarts ­miljon väntar på en jokervinnare i Göteborg.

- Det är en massa semesterpengar så jag uppmanar alla som spelat utan spelkort att gå hem och rota bland kvittona, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.

Totalt är det drygt 1 400 vinster större än 1 000 kronor som ligger bortglömda hos spelombuden.

- Det är fortfarande många som spelar utan spelkort och det är de som riskerar missa sina vinster, säger Pierre Jonsson.

Den som spelar med spelkort får sina vinster utbetalade automatiskt efter 90 dagar, även om de inte själva gör anspråk på pengarna.

”Ofta småvinster”

I annat fall är det bara med hjälp av spelkvittot som man kan få ut sina pengar.

- Det är runt 25-26 miljoner varje år som aldrig hämtas ut. I många falla är det småvinster, men det förekommer storvinster också. Störst hittills är en vinst från 2010 på 10 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson.

Och de största bortglömda vinsterna just nu är två Stryktips på vardera 836 890 kronor som utföll på 7 juli.

- Oj, jag kände inte ens till den vinsten. Vi hade en kund som vann 454 000 för ett par veckor sedan men den är ju uthämtad, säger Ingela Vesanto, butikschef för Pressbyrån vid Sankt Knuts Torg i Ystad där tipsraden lämnades in.

Spelar ihop

- De flesta som spelar utan kort är de som spelar tillsammans. Jag tror inte de riktigt litar på varandra om de skulle vinna och vinsten betalas ut på någons spelkort.

På listan här nedan kan du se samtliga för närvarande outtagna vinster från Svenska spel över 1 000 kronor - med reservation för att de plockats ut efter att listan sammanställdes.

ARTIKELN HANDLAR OM