Hundratals döda efter tyfon i Kina

En halv miljon har evakuerats efter tyfonen Soulik

NYHETER

Efter att ha piskat upp tio meter höga vågor mot kusten har tyfonen Soulik försvagats över centrala Kina.

Över hundra människor har dött efter den senaste tidens ösregn som i kombination med tyfonen Soulik orsakat stor förödelse i Kina. I lördags kväll nedgraderades Soulik till tropisk storm men meteorologer spår att de kraftiga regnen kommer att fortsätta, uppger brittiska BBC.

Översvämningar, jordskred, sammanstörtade byggnader är några av konsekvenserna av tyfonens framfart, som också drabbat Taiwan där två människoliv krävts.

100 miljoner drabbade

Omkring 180 människor rapporteras saknade i Kina efter regnen, och räddningsmanskapets arbete försvåras av den tjocka lervälling som vägar och hus blivit indränkta i. Över 100 miljoner människor är drabbade av ovädret, den sjunde tyfonen som drabbar det kinesiska fastlandet i år.

Även Sydkorea har drabbats av kraftiga skyfall och minst två personer har dött, hittills. Flera hundra människor har tvingats lämna sina hem och mot gränsen till Nordkorea har delar av det taggtrådsförsedda stängslet rivits ner av regnen. Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA uppgav i lördags att minst två människor omkommit men sedan dess har inte någon mer information om skyfallens offer givits.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM