15-årig flicka död i hajattack

Foto: AFP IMAZ PRESS REUNION
Här söker kustbevakningen efter flickans kvarlevor.
NYHETER

Den 15-åriga flickan snorklade bara några meter från stranden.

Då attackerade hajen – och slet henne i stycken.

Sedan simmade hajen iväg med delar av kroppen.

Flickan snorklade med sin väninna i ett oövervakat område vid den franska ön Réunion i Indiska oceanen när hajen attackerade. Enligt Sky News ska flickan ha varit mellan tre och fem meter från stranden när hajen anföll vid 14.30–tiden i dag lokal tid.

Slets i stycken

Vännen som var med henne i vattnet lyckades simma tillbaka till stranden och kunde tillkalla brandkår, livräddare och polis. Men då var det redan för sent för den 15-åriga flickan.

– Delar av hennes kropp fördes bort av hajen, säger Gina Hoarau, chef för allmän säkerhet i kuststaden Saint-Paul, till Sky News.

På grund av det stora antalet hajar som håller till i området är det förbjudet att bada där flickan befann sig. Men Gina Hoarau är ändå förvånad över attacken.

– Man tror inte att en haj ska komma så nära stranden, säger hon.

Fem dödliga attacker

Den omkomna flickan bor vanligtvis i Frankrike med sin mamma. Hon ska ha hälsat på sin pappa som jobbar på en båtklubb på ön, skriver Sky News.

Hajattacken är den andra dödliga i år i Réunion, beläget öster om Madagaskar. Enligt Sky News har fem dött i hajattacker där sedan 2011. I fjol skedde 78 hajattacker i världen, varav åtta med dödlig utgång.