Svårt knivskuren under festnatt

Skars i halsen under bråk i centrala Karlskrona

NYHETER

Två män, 26 och 21 år gamla, sitter anhållna misstänkta för mordförsök på en 40-årig man i Karlskrona natten till tisdag.

40-åringen skadades allvarligt när han under ett bråk vid ett nöjesställe skars i halsen så att blodet sprutade.

Den skadade mannen har opererats för sina skador och polisen räknar med att kunna förhöra honom och vittnen till händelsen under tisdagen.

Sent larm till polisen

Tjänstgörande polis är mycket kritisk till att polisen inte larmades förrän två timmar efter händelsen.

– Vi fick inget veta förrän klockan 03.44 då vänner till honom gjorde en polisanmälan, berättar länsvakthavande polisbefälet i Skåne Hans Nilsson för TT.

– En så sen anmälan är allvarlig för vårt arbete, eftersom vi tappar tempo direkt i utredningens början, fortsätter han.

Bland annat försvårar detta polisens möjligheter att få tag på vittnen. Hans Nilsson har överlämnat ärendet till polisledningen i Blekinge för att få utrett vad som har hänt.

Har anhållits

De båda gripna männen har anhållits misstänkta för inblandning i dådet, uppger Blekingepolisen.

SOS Alarm larmade aldrig polisen efter attacken på utestället i Karlskrona. Operatören bedömde nämligen skadorna som ett sjukdomsärende, rapporterar TV 4 Nyheterna Växjö.

– Uppgifterna som framkom under samtalet avgjorde detta. Jag tror inte att det framkommit någonting om några knivar i samtalet till oss. Skulle det finnas ett behov av att titta på varför denna bedömning gjorts så får vi göra det senare, säger Sverker Petersson, vid SOS Alarms pressjour, till TT.

– Om polisen vill ha information om samtalet så får de vända sig till oss, säger han.

TT