Busschaufför kan utredas efter mc-olycka

Foto: Samuel Björk / Utryckning Uppsala
Olyckan inträffade på länsväg 255 i höjd med Vassunda.
NYHETER

Kraschen mellan bussen och mc-föraren i Knivsta var så våldsam att den 65-årige föraren avled.

Nu utreds olyckan av polisen.

– Någon har gjort något fel, så mycket kan man konstatera, säger Mats Östman, chef för polisens trafikavdelning i Uppsala län.

Linjebussen ska ha stannat för stopplikt vid fyrvägskorsningen på länsväg 255 i höjd med Vassunda utanför Knivsta i går.

Strax därefter, klockan 19.58, inträffade dödsolyckan.

– Av någon anledning kör bussen ut och motorcyklisten kommer från sidan och kör in i den, säger Mats Östman, chef för polisens trafikavdelning i Uppsala län.

Anhöriga har underrättats

Den 65-årige mc-föraren förlorade medvetandet, och dog på plats, enligt räddningstjänsten. Hans anhöriga har underrättats av polis om den tragiska olyckan.

Vittnen, medpassagerare, och den chockade busschauffören hördes av polis under gårdagen.

Men polisutredningen fortsätter i dag. Ingen är misstänkt för något brott, men bland annat busschauffören ska höras av polis igen.

Kan röra sig om trafikbrott

– Någon har gjort något fel, så mycket kan man konstatera, säger Mats Östman.

Enligt chefen för trafikavdelningen måste polisen utreda om någon betett sig ovarsamt i trafiken, och om det i så fall har skett ett trafikbrott.

– Det finns inget som tyder på att mc-föraren uppträdde ouppmärksamt, snarare tvärtom. Men vi har en hel del att undersöka. Vi kommer att höra nya vittnen innan vi kan ta ställning till om någon blir misstänkt för brott.