Ny gruppvåldtäkt i Indien

Fyra flickor kidnappades från klosterskola

Foto: REUTERS SCANPIX
Åtta misstänkta gärningsmän har gripits efter gruppvåldtäkten.
NYHETER

Fyra flickor mellan 12 och 14 år kidnappades från en klosterskola i Indien i söndags.

25 män ska ha turats om att våldta flickorna i en närbelägen skogsdunge.

Flickorna vårdas på sjukhus och tillståndet för flera av dem uppges vara kritiskt.

Sent på söndagskvällen stormade en stor grupp unga män beväpnade med knivar och påkar in på en klosterskola i Lawada, en liten by i nordöstra Indien. Enligt skolans rektor blev både han och den övriga personalen inlåsta i ett rum på skolan. Sedan tog sig männen in i flickornas sovsal.

Männen kidnappade fyra flickor i åldrarna 12 till 14 år och tog dem ut till en närliggande skogsdunge.

Turades om att våldta

Där turades männen om att våldta flickorna under två timmar. Efter övergreppet fördes flickorna till ett närliggande sjukhus. Tillståndet för flera av dem betecknades som kritiskt under tisdagen.

– Flickorna bodde på skolan för att lära sig att sy. En del av de männen som deltog i våldtäkten bodde också på skolan, säger den lokala polisen Teslal Ram till Times of India.

Alla misstänkta förövare har identifierats av indisk polis. Hittills har åtta av dem gripits.

Mycket våld mot kvinnor

Indien har en svart historia när det gäller övergrepp mot kvinnor. I april dog en 4-årig flicka efter att ha blivit våldtagen. Och i december förra året gruppvåldtogs en 23-årig student av sex män på en buss. Efter våldtäkten kastades hon ut från bussen i farten. Även hon dog senare av sina skador.

23-åringens dödsfall ledde till stora protester runt om i landet. Indiens parlament har godkänt flera nya lagar i ett försök att skydda kvinnor, bland annat har man höjt minimistraffet för gruppvåldtäkter till 20 års fängelse.

FAKTA

Kvinnovåldet i Indien

 Av de 256 329 våldsbrott som rapporterades i Indien förra året var 228 650 riktade mot kvinnor, visar nationella siffror.

 26 procent av brotten mot kvinnor utgjordes av våldtäktsfall.

 I Delhi – som fått öknamnet "våldtäktsstaden" på grund av de höga våldtäktstalen – rapporteras en våldtäkt var 18:e timme. De flesta fallen anmäls dock aldrig.

Källa: TT-AFP/Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM