Okänd man hittades naken och blodig

NYHETER

En svårt brännskadad och naken man hittades gående i närheten av en bro i Falun i måndags kväll. Polisen söker nu uppgifter som kan hjälpa till att identifiera mannen.

Vid 20.30-tiden i måndags kväll fick polisen in samtal från vittnen som sett en blodig och naken man gåendes i Herrhagsområdet i Falun.

När polisen hittade mannen förstod man att det rörde sig om kraftiga brännskador.

– Ambulans kom till platsen och han fördes till sjukhus. Det var relativt kraftiga brännskador, han var illa däran, säger Bo Eriksson, presstalesman hos polisen i Dalarna.

Identitet oklar

Vem mannen är och vad som hänt honom är fortfarande oklart. Enligt polisen kunde mannen prata svenska men man fick inte reda på mer om hans identitet.

Nu söker polisen efter upplysningar som kan hjälpa till att identifiera mannen, särskilt från området vid Jungfruvägen mellan 19.30 och 20.30 i måndags kväll.

– Vi vill väldigt gärna veta om någon saknas och om någon har iakttagit någon i det här området. Alla iakttagelser som kan vara lite avvikande är av vikt, säger Eriksson.

Utesluter inte brott

Mannen vårdas på sjukhus och var under gårdagen fortfarande svårt skadad. En anmälan gällande grov misshandel är uppförd.

– Det är omöjligt att säga men brott kan inte uteslutas i och med att vi inte vet vad som hänt. Vi vet inte om det är ett brott, något han orsakat själv eller en olyckshändelse.