Skrev hundratals meddelanden till SD-kvinnan

1 av 2
Utdrag ur SD-toppens Facebookkonversation med den unga kvinnan.
NYHETER

Den våldtäktsanmälde SD-toppen ska ha sänt hundratals meddelanden till kvinnan via Facebook.

"Hade du skickat olämpliga PM till mig så hade jag bara blivit smickrad och glad. Men så är ju jag också en slampa", skrev han bland annat.

– Det som äcklar mig mest är att han är mycket äldre än mina föräldrar, säger hon.

I går avslöjade Aftonbladet att en ung SD-kvinna polisanmält sin partikollega för våldtäkt. Strax efter avslöjandet skickade Sverigedemokraterna ut ett pressmeddelande om händelsen och meddelade att de nu tillsatt en egen utredning.

Nu kan Aftonbladet berätta om ytterligare detaljer i fallet.

Den unga kvinnan och SD-toppen sågs första gången på ett möte Sverigedemokraterna höll i Skåne i början av juni. Enligt kvinnan pratade de knappt med varandra då. Men efter hemkomsten började han kontakta henne via Facebook.

Tafsade under midsommar

Aftonbladet har tagit del av två av de hundratals FB-meddelanden som mannen uppges ha skickat till kvinnan.

– Det övergick i flirtandet ganska snabbt. Han ville ha en vänskaplig relation, men han sa också att om jag är intresserad av någonting mer så ställer han upp, säger kvinnan.

När hon och några andra Sverigedemokrater arrangerade ett midsommarfirande i hennes hemstad bjöd mannen in sig själv till festen.

– Han började tafsa på mig redan på restaurangen, men det blev sju resor värre på hotellrummet.

Enligt kvinnan tjatade mannen på henne att hon skulle sova över hos honom. Han ska ha dragit i henne och sagt ungefär "du har faktiskt lovat, jag vet inte vad jag ska göra nu, det är bäst att du gör det".

– Det enda löftet han fick var att jag skulle äta middag med honom. Men jag följde ändå med honom för att jag var rädd.

”Jag var skräckslagen”

Enligt henne försökte han bland annat stoppa händerna under hennes kjol och dra av hennes leggings.

– Jag kunde inte sticka, jag var skräckslagen för vad han skulle göra, att han skulle ge sig på mig fysiskt, säger kvinnan.

Till slut somnade de båda i hotellrummet och dagen efter åkte mannen hem.

Men det slutade inte där. Mannen fortsatte att skicka meddelanden till henne via Facebook. Kvinnan berättar att hon i början "inte var motvilligt inställd till honom". Men efter natten på hotellet gjorde hon tydligt för honom att hon inte ville ha en sexuell relation.

– Men han kunde inte acceptera ett nej utan fortsatte att skriva till mig via Facebook.

Men kvinnan bröt definitivt med mannen efter den anmälda våldtäkten som ska ha ägt rum under Almedalsveckan i Visby i början av juli.

Smärtor i underlivet

Enligt flera SD-källor hade mannen inget officiellt uppdrag i Almedalen, men han valde ändå att åka dit. Han erbjöd sig att skjutsa kvinnan till färjan i sin bil.

– Jag var dum och naiv och tackade ja. Jag trodde att han nu efter det som hände under midsommar förstod att ett nej är ett nej.

På båten till Gotland fanns flera andra Sverigedemokrater. Det dracks en del sprit. När hon dagen efter vaknade i det hus hon delade med andra partikamrater, låg mannen bredvid henne.

Hon var delvis avklädd och kände smärtor i underlivet. Enligt uppgift var det andra SDU-kamrater som slog larm till partiets säkerhetsavdelning när de såg mannen ligga i hennes säng. Någonting SDU-ordföranden Gustav Kesselstrand varken vill förneka eller bekräfta.

Det var först efter Almedalen som hon bestämde sig för att polisanmäla.

– Jag kunde inte konfrontera honom under Almedalsveckan för att det hela tiden fanns folk omkring oss, säger kvinnan.

”Jag talar sanning”

Det rör sig om sammanlagt två fall av sexuellt ofredande och våldtäkt under juni och juli. Aftonbladet har återigen varit i kontakt med den anmälde mannen. Han vill inte diskutera anklagelserna eller sin relation till kvinnan.

– Det tar jag med en förundersökningsledare, om det kommer dit. Det enda jag kan säga att jag betraktade henne som en nära vän, säger han.

Kvinnan berättar att hon, efter Aftonbladets avslöjande, på diverse internetsidor har beskyllts för att ljuga och för att medvetet vilja skada Sverigedemokraterna. 

– Jag har mått så dåligt av de lögnerna. Hela situationen är hemsk. Det finns mycket grövre saker som jag kan berätta som visar att jag talar sanning, men jag vill inte riskera strula till förundersökningen, säger kvinnan.

ARTIKELN HANDLAR OM