Blodet är från försvunna kvinnan

Foto: JERKER IVARSSON
När polisen öppnade lägenhetsdörren dörren där spåren började möttes de av en stor mängd blod. Ensam kvar i lägenheten ska kvinnans 1,5 år gamla son ha funnits.
NYHETER

■ ■ Det är den försvunna 23-åriga kvinnans blod som hittades i lägenheten och trappuppgången i Trollhättan för tre veckor sedan. Det bekräftar polisen som nu fått svaren på blodanalyserna.

– Hennes blod fanns i trappuppgången och i lägenheten, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till TV 4 Väst.

Trots omfattande eftersökningar har kvinnan inte återfunnits.

– Med tanke på att vi fann mycket blod och att vi då vet att hon var väldigt skadad har vi väldigt svårt att tro att hon är i liv, säger åklagaren Eva Johnsson till TT.

”Topsade hela lägenheten”

Polisen har ännu inte fått in alla provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

– Vi har skickat in massor av prover från olika ställen, vi topsade hela lägenheten och trappuppgången på olika ställen. Och det är hennes blod, men jag kan inte säga att allt blod är hennes. Det är väl inget som talar emot det, men det kan jag inte säga i nuläget. För det har jag inte fått svar på än, säger Thord Haraldsson, chef på länskriminalen, till TT.

”Har undersökt vattendrag”

Någon förhoppning om att finna den försvunna 23-åriga kvinnan vid liv har inte polisen längre.

– Det är inte realistiskt att ha den förhoppningen, säger Thord Haraldsson.

– Kriminalsökhundar har sökt i vattendrag på alla möjliga ställen, men det har inte gett något. Men det pågår fortfarande, säger Haraldsson.

Två män, 31 och 35 år gamla, sitter häktade misstänka för skyddande av brottsling.

– Brottsmisstankarna har inte förändrats, de har inte sjunkit utan snarare stärkts, säger åklagaren Eva Johnsson.

Den 36-årige man som tidigare släppts efter att ha varit anhållen misstänkt för människorov är intressant för utredningen, säger Eva Johnsson:

– Han har heller aldrig varit avskriven från utredningen. Han är en av dem som vi naturligtvis tittar på i det här pusslet.

TT