Misstänkte svensken flydde till Tyskland

1 av 3 | Foto: RTVC
NYHETER

Svensken som jagas för mordet på tvåbarnsmamman Angela del Carmen, 31, uppges nu ha flytt mot Tyskland.

Enligt den spanska tidningen Canarias 7 lämnade han Gran Canaria redan den 5 juli.

I går begravdes 31-åriga Angela del Carmen.

Det var i måndags som 31-åriga Angela del Carmen hittades död i en lägenhet i Las Palmas. Tvåbarnsmamman hade fått halsen avskuren.

Enligt spanska tidningar misstänker polisen att kvinnan mördats mellan den 4 och 5 juli.

Köpte biljett till Düsseldorf

Tidigare uppgifter gjorde gällande att den svenske mordmisstänkte mannen skulle ha flytt till Turkiet. Men nu uppger spanska myndigheter att man misstänker att mannen flög till Tyskland redan den 5 juli, alltså strax efter det att kvinnan blivit mördad.

Enligt tidningen Canarias 7 köpte den 27-årige svensken en biljett till Düsseldorf på flygplatsen den 5 juli.

Han är efterlyst av Interpol.

"Fick ett dåligt intryck av honom"

Angela del Carmen begravdes i går på kyrkogården San Gregorio i Telde söder om Las Palmas.

– Hon var förblindad och vi rådde henne att vara försiktig. Det finns så mycket elaka människor och den här killen kände hon inte alls, säger en nära anhörig till Canarias 7.

Få av 31-åriga Angelas anhöriga träffade hennes svenske pojkvän. Men hennes fostermamma mötte honom en gång. Enligt den spanska tidningen fick hon "ett dåligt intryck av honom".

Som Aftonbladet tidigare rapporterat är den 27-årige svenske mannen ett känt namn i den undre världen och har varit ledare för en välkänd kriminell organisation. Mannen har flera domar på sig från de senaste åren. Vid minst fyra tillfällen har han misshandlat personer, både främlingar utanför nattklubbar och en flickvän i hemmet. Samtidigt har han också dömts för narkotikabrott, brott mot vapenlagen och olaga hot.

Åtal i tingsrätten

I december förra året åtalades mannen för olaga hot och misshandel på en krog i Kristianstad. Datum för huvudförhandlingen  i Kristianstads tingsrätt var satt till den 19 mars i år men rättegången blev uppskjuten.

Enligt tingsrätten berodde det på att målsäganden hörde av sig och uppgav att han var i Dubai.

Kristianstads tingsrätt har ett bevakningsdatum i början på augusti i år gällande åtalet. Då kommer man att ta upp fallet igen.