Fler kvinnor som drabbats som Marte

De anklagades efter att ha anmält våldtäkter

NYHETER

Dubai har under de senaste åren profilerat sig som ett turistland.

Och allt fler reser dit på semstern för att sola och shoppa.

Samtidigt har tre unga kvinnor gripits när de anmält att utsatts för våldtäkt i emiratet.

Marte Dalelv är inte ensam.

I februari 2010 trädde en 23-årig brittisk kvinna fram i The Sun och berättade om hur hon firat sin förlovning på ett femstjärnigt hotell i Dubai.

Kvinnan som är muslim dricker sällan och tuppade av på damtoaletten. Och det sista hon mindes var att hon följdes in av en manlig servitör.

Polisen frågade om sex

Dagen efter insåg 23-åringen att servitören våldtagit henne. Tillsammans med fästmannen gick hon till polisen för att anmäla övergreppet.

Då togs de båda in till förhör.

– Jag berättade att jag hade blivit våldtagen, men de frågade mig hur många gånger jag hade haft sex i hotellrummet med min fästman och vilka sexställningar jag föredrog, berättade kvinnan för The Sun

Polisen skrattade åt hennes svar och sedan greps hon och fästmannen, misstänkta för att ha haft sex utanför äktenskapet. Först efter att kvinnan och hennes fästman kunde intyga att de äktat varandra i en religiös muslimsk ceremoni flera månader före våldtäkten släpptes anklagelserna.

”Mindes ingenting”

2008 greps australiska Alicia Geli när hon anmälde en våldtäkt. Hon hade suttit i baren på hotellet hon själv jobbade på och tog en drink. Det sista hon minns är att en kollega till henne la is i hennes glas. Dagen efter vaknade hon upp på sitt rum och var naken och blåslagen, med knäckta revben. 

– Jag visste inte vad som hade hänt. Jag var chockad och mådde dåligt. Jag minns inte ens hur jag hade hamnat där eller vad som hänt. berättade hon i en intervju med australiska News.com.

Hon tog sig till sjukhus och insåg där att hon hade blivit våldtagen.

Dömdes till fängelse

Hon fick i efterhand veta att hon hade skrikit under natten. Och att säkerhetsvakter hittat män som gömt sig i hennes rum. Tre män som arbetade på samma hotell som hon själv.

När Alicia Geli anmälde våldtäkten greps hon och anklagades för att ha haft sex utanför äktenskapet samt för att ha brutit mot alkoholförbudet.

Hon dömdes till fängelse i ett år, men släpptes efter åtta månader. Även de tre männen dömdes till fängelsestraff för sex utanför äktenskapet.