Polisens nya spår i jakten på mördaren

1 av 5
NYHETER

LAS PALMAS. Polisen i Las Palmas har efterlyst den 27-årige svensken misstänkt för mordet på tvåbarnsmamman Angela del Carmen, 31.

Aftonbladet kan i dag avslöja det senaste spåret i jakten på svensken – en av mannens närmsta vänner på Gran Canaria.

– Vännen köpte en flygbiljett en vecka efter det att svensken flydde. Även han flög till Düsseldorf med samma flygbolag, uppger en källa.

I måndags hittades Angela del Carmen mördad i den svenske mannens lägenhet i Las Palmas, Gran Canaria. Den 31-åriga tvåbarnsmamman hade legat död sedan omkring den 4-5 juli.

Det var grannar som slog larm efter att det börjat lukta från bostaden.

Spansk polis inledde en mordutredning och efterlyste 27-åringen, som uppges ha hyrt lägenheten alldeles intill stranden Playa de las Canteras i centrala Las palmas i omkring två månader.

Det stod snart klart för mordutredarna på Policia Nacional att svensken flytt landet. Han är nu internationellt eftersökt via Interpol.

Försöker spåra vännen

Ett av polisens senaste spår är en bild från den mördade Angela del Carmens mobiltelefon. En bild som Aftonbladet i dag kan publicera.

Bilden visar 27-åringen tillsammans med Angela och en man till – en av svenskens närmsta vänner i turistparadiset.

Enligt uppgifter till Aftonbladet arbetar nu polisen med att försöka spåra även vännen och utreda hans och den 27-årige svenskens nätverk på Gran Canaria. Som Aftonbladet kunde rapportera i går så flydde den 27-årige svensken till Düsseldorf den 5 juli.

– En vecka senare köpte även vännen en flygbiljett till Düsseldorf, uppger en källa.

Enligt vad Aftonbladet erfar köpte vännen sin biljett på precis samma ställe som den eftersökte svensken, oficina de Condor på flygplatsen utanför Las Palmas.

Bild från mobiltelefon

Enligt polisuppgifter till tidningen Canarias 7 så flyttade den 27-årige svensken till Gran Canaria för ungefär ett år sedan. Han ska enligt tidningen ha anlänt tillsammans med vännen på bilden från den mördade tvåbarnsmammans mobiltelefon.

I lägenhetsbyggnaden El Charcon på strandpromenaden där Angela del Carmen hittades mördad syns det i dag inga spår efter måndagens makabra fynd.

Polisavspärrningarna har nu tagits bort.

I stället pågår nu utredningsarbetet några kvarter bort - på Policia Nacionals stora ljusblå högkvarter och i en mindre gul byggnad där poliserna i Guardia civil håller till.

ARTIKELN HANDLAR OM