Två anhållna för brutalt rån på äldre kvinna

Fyra rån på kort tid satte skräck i Stockholm

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
En 83-åriga kvinnan överfölls i hissen.
NYHETER

Vågen av brutala överfallsrån som satt skräck i äldre kvinnor i Stockholm kan vara över.

En övervakningskamera från tunnelbanan ledde polisen till två misstänkta personer.

– De sitter anhållna, säger Ove Hagdahl, stationsbefäl på Södermalmspolisen.

Fyra äldre kvinnor rånades med stor hänsynslöshet under en månad i olika trapphus på Södermalm i Stockholm. En av kvinnorna ska ha misshandlats så svårt att hon fick käken avslagen, enligt uppgift till Aftonbladet.

Äldre kvinnor har vittnat om skräcken som gjort att de inte vågat vistas utomhus på kvällarna. Men nu kan fallen med de brutala rånen vara på väg att lösas.

De misstänkta, en man och en kvinna födda på 80-talet, sitter anhållna för rånet på en kvinna i centrala Stockholm.

– Det är möjligt att de kan sättas i samband med de andra överfallen, säger en person med insyn i fallet till Aftonbladet.

Fångades på övervakningskamera

Efter rånet ska de ha flytt till tunnelbanan. Polisen gick igenom övervakningsfilmerna från den närliggande tunnelbanan och fick jackpott. De misstänkta rånarna var fångade på film - med stöldgodset på sig.

Med hjälp av spaning och tips lyckades polisen sedan spåra de misstänka och under fredagen kunde de gripas i Västberga, söder om Stockholm.

Polisen har enligt uppgift till Aftonbladet säkrat bevis som knyter de båda till rånet. De som rånar äldre kvinnor i Stockholm tros jobba i par. Deras modus är att ta guld och värdesaker.