David Cameron pressar internetjättar om porr

NYHETER

Facebook och Google gör för lite för att hindra spridningen av olämpliga porrbilder, det menar Storbritanniens premiärminister David Cameron, skriver brittiska The Independent.

Under måndagen kommer Cameron att skruva upp tonen mot internetjättar. Han anser att de inte bara gör för lite för att förhindra spridningen av olämpligt material, utan också att de hjälper till i spridningen av dem.

Google har tidigare gått med på att lägga 3,1 miljoner pund på att ta bort barnporr och annat skadligt material. Man ska också utveckla en speciell teknik för att märka bilder med ett slags ”fingeravtryck”, vilket ska göra det enklare att ta bort dem.

Görs inte tillräckligt

Under måndagen kommer David Cameron säg att Google, Facebook, Yahoo med flera trots tidigare löften gör för lite. Pengarna som erbjudits är inte tillräckligt, sett till hur mycket företagen tjänar.

David Cameron har tidigare ansett att internet är en plats utanför vanligt politiskt styre. Men enligt den brittiska tidningen har han ändrat sig med tiden. Sedan han blev premiärminister och pappa har hans oro över olämpligt material på nätet växt.