Hon ruvar på ett riktigt guldägg

Bebisyra när monarkiernas monarki får ny tronföljare

1 av 3
Det är inte bara kungafamiljen som lider av bebisyra. Utanför ett sjukhus i London poserade i förrgår ett par Will & Kate-kopior.
NYHETER

Här vilar världens blå­blodigaste baby.

I Kate Middletons mage växer inte bara Storbritanniens ­blivande tronföljare.

Detta är de samlade ­monarkiernas främsta guldägg.

Redan vid födseln rullas röda mattan ut – med ­vagga för 6 000 kronor och ­italiensk nanny, ­expert på pasta.

På hemligt datum inom en månad väntas 31-åriga Kate Middleton nedstiga med ­rikets blivande tronföljare, den tredje ­efter farfar kronprins Charles, 65, och pappa prins William, 31.

Babyyran har inte oväntat intagit Storbritannien och rojalisterna vaggar omkring som om de själva var vid graviditetens rand. Brittisk media har följt den gravida kvinnan i hälarna – från första gravid­spyan till de sista i­nköpen till barnrummet – för det Kate Middleton ruvar på är inte vilket ägg som helst.

Shoppar lyxigt

Allt är förberett för den stora dagen:

Familjens blivande hem i prinsessan Margarets flygel är snart färdig­renoverat.

Kate har till­sammans med blivande mor­modern ­Carole Middleton setts shoppa det sista i den lyxiga butiken Blue ­Almond i London - en vit vagga och kändisarnas trendvagn, en holländsk Bugaboo.

Prins William uppges ha sagt upp sig från sin ­militärtjänst som räddningspilot för RAF, Royal Air Force, i Wales för att ­ägna sig enbart åt kungliga uppdrag.

Drottningen - blivande farfarsmor - har handplockat sin bästa hushållerska som allt-i-allo åt prinsparet och ­babyn.

Pastaexpert

Den 42-åriga, själv barnlösa, italienskan Antonella Fresolone anses ha allt som krävs för uppgiften att följa den brittiska monarken in i framtiden - den högsta ­arbetsmoralen, orubblig ­lojalitet med kungahuset och Londons ­bästa recept på hemgjord pasta.

Och målet, det kommer, under övervakning av gynekologen Alan Farthing, i en privat svit i Lindo-flygeln på St Marys sjukhus i Paddington. För drygt 50 000 kronor natten får Kate och hennes man bästa möjliga förlossningsservice, enligt sjuk­husets webbsida.

”Vi erbjuder en omfattande vinlista om ni skulle vilja njuta av ett glas champagne och skåla för er ­babys ankomst.”

Sömnlösa nätter

Efter skålen i den ultramoderna förlossningssalen tar de brittiska, uråldriga traditionerna snabbt vid.

Först ut att nås av nyheten blir drottning Elisabeth. Sedan ska en av läkar­teamet undertecknad födelse-bulletin med vikt och kön budas med bil från sjukhuset till Buckingham Palace där det ska läggas på ett trästativ på gården.

Sedan är det dags för den ljuva babyvardagen som kunglig­heter inte slipper ­undan – sömnlösa nätter och mycket bajs och spyor. Om än blå­blodiga sådana.

Några andra kungliga arvtagare

Estelle, prinsessa av Sverige

Ålder: 1 år och fem månader.

Dotter till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Hennes gudföräldrar är ­holländska kung Willem-Alexander, norska kronprins Haakon, danska kronprinsessan Mary, hennes morbror, prins Carl-Philip, och faster Anna Westling Söderström.

Ingrid Alexandra, prinsessa av Norge

Ålder: 9.

Dotter till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-­Marit - och första kvinna som fötts med norsk arvsrätt till tronen. Hon har bland andra kronprinsessan Victoria som gudförälder.

Prins Christian av Danmark, ­greve av ­Monpezat

Ålder: 7.

Son till kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Gudbarn till bland andra ­kronprinsessan Victoria.

Catharina-­Amalia av ­Nederländerna

Ålder: 9.

Dotter till nyblivne kung Willem-Alexander och hans argentinska hustru, drottning Máxima. Även hon har kronprinsessan Victoria som en av sina faddrar.

Infantinnan Leonor av Spanien

Ålder: 7.

Dotter till kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia.

När hennes pappa tillträder tronen blir hon kronprinsessa av Asturien. Hennes blivande post som drottning hotas bara av om hon skulle få en bror som i så fall, enligt den spanska konstitutionen från 1978, går före i tronföljden.

Joseph Wenzel av Lichtenstein.

Ålder: 18.

Son till Alois, arvsprins av Lichtenstein, och Sophie av Bayern. Joseph är född i Storbritannien och utbildar sig där.