35-årig våldtäktsman gripen för seriemord

Söker efter fler mordoffer bland övergivna hus i Cleveland

1 av 2 | Foto: EAST CLEVELAND POLICE
35-åriga Michael Madison har gripits misstänkt för mord.
NYHETER

Tre kvinnokroppar har hittats i ödehus i Cleveland, Ohio i helgen.

Nu sitter 35-åriga Michael Madison gripen misstänkt för seriemord.

Samtidigt befarar polisen att fler offer kommer hittas.

I lördags hittades en kvinnokropp i ett garage i östra Cleveland Ohio, senare hittades ytterligare två kroppar nära den första.

Nu sitter 35-åriga Michael Madison, en tidigare dömd våldtäktsman, gripen misstänkt för morden.

Den första kvinnokroppen hittades i ett garage i lördags, de andra kropparna hittades en dag senare i ett garage och i källaren till ett övergivet hus i samma området.

Hittades i fosterställning

Kvinnokropparna hittades, i fosterställning och invirade i flera lager sopsäckar. Alla är unga mörkhyade kvinnor som tros ha mördats inom de senaste sex till tio dagarna, enligt tv-kanalen 19actionnews.

I samband med fynden greps Michael Madison. I förhör ska 35-åringen ha antytt att han hämtat inspiration från seriemördaren och våldtäktsmannen Anthony Sowell som våldtog, ströp och halshögg elva kvinnor i Ohio 2007-2009.

Inspirerad av kända mördaren

– Han sa saker som fick oss att tro att han på något sätt influerats av Sowell, sa östra Clevelands borgmästare Gary Norton till nyhetsbyrån AP, enligt Huffington post.

Brandon Trussel har suttit i fängelse med nu misstänkta Michael Madison och avslöjar Madisons beundrar för seriemördaren Anthony Sowell :

– Han var inte stabil. Han sa att han respekterade honom, sa Trussel till 19actionnews.

Anthony Sowell dömdes 2011 för morden på de elva kvinnorna efter att ha gömt deras kroppsdelar runt sitt hus i Cleveland mellan 2007 och 2009. Sowell avslöjades efter att en kvinna han våldtagit lyckats fly från huset och larma polis. I trädgården hittades kvinnornas kroppar, strypta och halshuggna. Efteråt beskrevs Sowell som "den värsta brottslingen i staten Ohios historia" och dömdes till döden.

Letar efter fler offer

Än så länge har inte polisen lyckats identifiera offren som ska undersökas av rättsläkare.

Nu utvidgar Cleveland-polisen sökradien i jakt på fler kroppar i området där runt 17 000 personer bor, samtidigt som många hus står öde. Både lokal polis, FBI och Ohios kriminalpolis har kopplats in på fallet.

– Förhoppningsvis, vi ber till gud, så är det här allt, sa borgmästare Gary Norton till 10news.

ARTIKELN HANDLAR OM