Göran Persson blir rikare för varje år

Hans bolag gör rekordresultat

Förre S-ledaren Göran Persson gör rekordvinst i sitt eget bolag Baven AB.
NYHETER

Förre statsministern Göran Persson gör rekordvinst i sitt eget bolag Baven AB.

Som bonde och konsult i lobbybranschen tjänade han 4,7 miljoner kronor 2012.

Göran Persson har all anledning att vara glad när han går igenom räkenskaperna för Baven AB. I bolaget samlar mångsysslaren Persson tillgångar på drygt 13,5 miljoner kronor, det framgår av årsredovisningen från 2012 som lämnades till bolagsverket den 27 maj i år.

Omsatte nästan 8 miljoner

Persson, som bara har sig själv som anställd, omsatte 7,5 miljoner kronor förra året och hade ett rörelseresultat på drygt 4,7 miljoner.

Baven har gått bättre och bättre för varje år och de ansamlade vinsterna som är kvar i bolaget uppgår nu till över 8 miljoner kronor.

Göran Persson plockade själv ut en aktieutdelning på 143 275 kronor utöver sin lön på 560 000 kronor.

Gick över till lobbybyrå

Aftonbladet har under året granskat politiker och tidigare tjänstemän inom regeringen och riksdagen och kunde då avslöja att 37 procent av de som lämnar rikspolitiken går över till lobbybranschen. Göran Persson var en drömrekrytering för lobbybyrån JKL när han slutade som statsminister.

Han kombinerar rollen som konsult åt JKL med sitt jord- och skogsbruk i Stjärnhov. Han har även styrelseuppdrag i ett tiotal bolag och har de senaste åren haft inkomster på runt en miljon kronor.