Polisen vädjar till vittnen: Träd fram

Foto: Polisen
Övervakningsbilden från Oleary's som polisen gått ut med i hopp om att vittnen som syns på bilderna ska träda fram
NYHETER

Natten till midsommarafton misshandlades en 36-årig man svårt utanför Filmstaden i Jönköping. Nu, en månad efter dådet, uppmanar polisen vittnen att träda fram.

– Det är ett helvete, säger en av 36-åringens anhöriga.

36-åringen hade varit inne på Oleary's och precis gått ut därifrån när han överfölls utanför Filmstaden i Jönköping. Polisen tror att en tvist inne på restaurangen kan vara orsaken till den brutala misshandeln.

Nu går polisen ut med övervakningsbilderna från Oleary's i hopp om att vittnen som syns på bilderna ska träda fram, skriver Jönköpingsposten.

– Vi vet att det finns personer som bevittnat händelsen men som inte har kommit in med något vittnesmål och dem söker vi, säger Tommy Thorngren, kommunikatör för polismyndigheten i Jönköpings län, till Aftonbladet.

Väldigt få vittnesmål

Polisen har tidigare gått ut med en offentlig vädjan till vittnen att träda fram.

– Vi har fått in väldigt få vittnesmål och det gör det svårt för oss att gå vidare och hitta en eller flera misstänkta gärningsmän, säger Tommy Thorngren.

Händelsen inträffade mellan 23.45 och 00.20 utanför Filmstaden i Jönköping och alla iakttagelser är intressanta. Enligt Tommy Thorngren ska det finnas vittnen som beskrivit händelsen för andra restauranggäster men som inte hört av sig till polisen.

– De vittnena som syns på bilderna från övervakningskameran borde ha sett vad som hände och det är därför vi söker dem, säger han.

36-åringens tillstånd är stabilt men han vårdas fortfarande på Länsjukhuset Ryhov i Jönköping. Polisen ännu inte kunnat höra mannen.

"Minns inget av det som hänt"

– Det har varit många bakslag och kritisk för honom i omgångar. Hjärnan är inte helt vaken än och han är väldigt orolig. Det är mycket påfrestande för alla runtomkring. Han är trött och har inget minne av det som hänt, säger en nära anhörig till 36-åringen.

Mannen har en son på tre år som inte har haft någon pappa på fyra veckor.

– Hans son är hans allt. De som gjort detta har tagit hans pappa ifrån honom, säger den anhöriga.

Anhöriga hoppas nu att vittnen ska träda fram så händelsen kan utredas ordentligt.

– Jag hoppas att de åker dit och får veta vad de gjort och får förståelse för vad han och vi runtomkring går igenom. Det är så vidrigt allt det här, det är ett helvete.

Kan tvingas lägga ner

Om inga vittnen träder fram riskerar förundersökningen att läggas ner.

– Om inga vittnen träder fram kan vi tvingas att lägga ner förundersökningen eftersom vi inte kommer ha tillräckligt mycket utredningsmaterial. Men bara för att ett fall läggs ner betyder inte det att det inte kan öppnas igen. Kommer det in nya uppgifter som är intressanta för oss går det alltid att plocka fram den igen, säger Tommy Thorngren.

FAKTA

Vet du något?

Har du sett eller hört något i samband med händelsen i Jönköping. Hör då av dig till polisen på telefonnummer 114 14.