När som helst kommer babyn

1 av 7
NYHETER

LONDON. Hundratals fans, poliser och journalister har samlats utanför St Marys sjukhus i London. I vilken sekund som helst kommer en kunglighet att födas.

– Jag har väntat på detta så länge att det känns som att det är mitt barn som är på väg, säger journalisten Jo Bounds, 39. London går mot en av årets varmaste dagar med 31 grader. Och just nu är det nog svettigt både utanför - och inne på St Marys sjukhus i Paddington. Inne föder Kate Middleton just nu en brittisk tronarvinge. Utanför trängs hundratals kungaentusiaster, poliser och journalister från hela världen.

Tar med tårta för att fira

Téba Diatta, 31, från York, har klätt sig i Union Jack och bakat en tårta som hon har med sig för att fira kungabarnet.

– Jag är ett stort fan av kungahuset. Jag kom till det kungliga bröllopet, det var helt fantastiskt, säger hon till Aftonbladet.

– Det är en once-in-a-lifetime-händelse. Jag var bara några månader gammal när Prins William föddes och jag tänker inte missa det denna gång. Jag vill kunna säga till mina barn att jag var där när tronföljaren föddes, säger Téba, som tror att det kommer firas med lite skumpa senare. Hon tror att det blir en dotter.

– Min tårta är med Victoria-botten, så det blir kanske en liten Victoria - som den svenska prinsessan, säger hon. Journalisterna på plats är uppspelta - och lättade. Många har bosatt sig här i flera veckor och får kanske äntligen snart komma hem. Jo Bounds, 39, är redaktör på föräldramagasinet Mother&Baby.

De har följt hertiginnan av Cambridges graviditet sedan den blev känd. Jo har själv campat utanför sjukhuset sedan den 3 juli.

– Babyn kunde ha kommit tidigt så vi var här i god tid. Det var ganska lugnt då, sen har det blivit mer och mer packat.

Intresset har exploderat

I dag har det exploderat med journalister och fans. Jag såg en gravid kvinna som inte kunde komma igenom folkmassan. De sa till henne att hon fick gå runt och in på baksidan, säger hon. Först hade hon ett kontor i ett tält, men nu har hon fått tränga in sig med hundratals journalister som spänt väntar på att någon ska komma ut med beskedet: pojke eller flicka. Även representanter från bettingföretag i Storbritannien är på plats med odds där folk kan spela på barnets namn.

Just nu toppar Alexandra för en flicka och George för en pojke. Jo Bounds ser fram emot att få rapportera könet och barnets vikt till tidningen - och tror att det kommer presenteras utanför sjukhuset innan den traditionella presentationen utanför Buckingham Palace.

– Jag har väntat så länge att det känns som om mitt eget barn ska födas, säger hon.