Alla ville gratulera de nya föräldrarna

Strömmade in lyckönskningar från hela världen

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
Grattis Det svenska kronprinsessparet skickade en lyckönskning till de nyblivna föräldrarna. ”Vi gläds mycket med William och Kate”, hälsade paret via Annika Sönnerberg, biträdande informationschef för hovet.
NYHETER

Bebisyran på de brittiska öarna spred sig över hela världen. Från kungligheter och politiker strömmade lyckönskningarna in till den nyfödde prinsen.

– Vi gläds mycket med William och Kate, hälsade kronprinsessan Victoria och Daniel.

Prinsens födelse skickade en våg av glädje världen över. Lyckönskningarna till de nyblivna föräldrarna strömmade in från när och fjärran.

Det svenska kronprinsessparet hälsade till Prins William och Kate Middleton via hovets presstjänst.

– Vi gläds mycket med William och Kate, hälsar paret via Annika Sönnerberg, biträdande informationschef för hovet.

Svenska hovet gläds

Hela den svenska kungafamiljen informerades tidigt om födseln och ska enligt hovet glädjas med prinsens föräldrar.

Paret Obama hälsade

Från andra sidan atlanten kom lyckönskningar till hertigen och hertiginnan av Cambridge från USA:s president Barack Obama och hans fru Michelle.

– Vi önskar dem all den lycka och glädje som föräldraskapet innebär. Barnet kommer till världen i en tid av möjligheter för våra två länder, säger paret i ett uttalande, enligt AFP.

Den brittiska premiärministern sa till BBC att det var ett historiskt ögonblick för Storbritannien.

– Men framför allt är det ett underbart ögonblick för ett varmt och kärleksfullt par som har fått en son.

Det brittiska hovet lät hälsa att drottning Elizabeth var förtjust över sitt nyfödda barnbarnsbarn, det tredje i ordningen. Prins Charles uppgavs vara ”enormt stolt och lycklig över mitt första barnbarn”.

Uppspelt farfar

– Det är ett otroligt speciellt ögonblick för William och Catherine och vi är verkligen uppspelta över födseln, säger Charles i ett uttalande.

Även den norska kungafamiljen sände sina gratulationer till det brittiska kungahuset, meddelade Marianne Hagen, informationschef vid hovet i Oslo, enligt TT.