Föll från förarhytten- dog

NYHETER

Den 63-åriga chauffören föll igår ur en lastbil och dog.

Han ska ha snubblat från hytten och slagit huvudet i marken.

– Sjukhuset har kommunicerat att han led av en sjukdom, säger Tommy Lindh på Värmlandspolisen.

En chaufför dog efter att ha snubblat på väg ut ur förarhytten och slagit huvudet i asfalten. Olyckan skedde vid länsväg 245 i Värmland igår kväll. Mannen fördes till centralsjukhuset i Karlstad där han avled natten till tisdagen.

Händelsen klassas som arbetsplatsolycka. Vad som egentligen orsakade fallet är inte känt. Enligt polisen kan det bero på att mannen var sjuk.

– Man kan med fog tänka sig att det rör sig om en sjukdom som gör att personen snubblar. Det har vi fått uppgifter om från sjukhuset. En mobiltelefon hittades nära mannen så det kan också varit så att han var distraherad av samtalet och klev fel.

– Från hytten till marken det är inget stort avstånd, men faller du på ett sådant sätt att du ramlar med huvudet rakt i asfalten är det tillräckligt för att det ska gå riktigt illa, Tommy Lindh pressinformatör på Värmlandspolisen.

Enligt Ulf Persson, central ombudsman på svenska Transportarbetareförbundet, är det mycket ovanligt att chaufförer avlider på grund av fall från hytten.

– Jag har inte hört om någon liknande allvarlig händelse som orsakats av fall från förarhytten. När det gäller sjukdomar finns det klara regler för lastbilschaufförer. Läkare ska intyga vem som är lämplig förare. Om chauffören var utländsk är det möjligt att han inte gått på regelbundna hälsokontroller i Sverige, men jag vet inte om det är fallet, säger Ulf Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM