Polisen tror att 23-åriga mamman mördats

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Den 23-åriga tvåbarnsmamman försvann från sin lägenhet i Trollhättan den 30 juni.
NYHETER

Det har gått tre veckor sedan den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan försvann.

Polisen tror inte längre att hon är vid liv.

I dag blev två män omhäktade för skyddande av brottsling, trots att den huvudmisstänkte fortfarande är på fri fot.

Den 23-åriga tvåbarnsmamman försvann från sitt hem i Trollhättan för drygt tre veckor sedan. Polisen hittade stora mängder blod i hennes lägenhet, och utgick direkt från att hon mördats.

Sedan lades rubriceringen människorov till. Kvinnan kunde ha kidnappats – och vara vid liv.

Men efter att ha letat i flera skogsområden kring Trollhättan, och fått svar om blodet i lägenheten, tror inte längre polisen att kvinnan är vid liv.

– Nej. Det är sådana omständigheter att det inte är stora möjligheter att hon lever längre, säger spaningsledaren Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen i Trollhättan.

Blodet analyseras

En del av det blod som hittades i lägenheten, trappuppgången och hissen är kvinnans. Andra delar analyseras ännu av Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Enligt Sveriges Radio har polisen efter den tekniska bevisningen ändrat om rubriceringen till mord igen.

– Det har i praktiken varit en mordutredning hela tiden. Nu har vi fått utlåtande från tekniker som har rådgjort med rättsläkare. Det i kombination med tiden gör att vi nu går över till mordutredning, säger Thord Haraldsson till TT.

En 36-årig vän till kvinnan anhölls på sannolika skäl misstänkt för människorov kort efter kvinnans försvinnande. Mannen åt middag med kvinnan kvällen innan hon försvann. Men domstolen ansåg att bevisningen inte var stark nog att häkta mannen. Han är nu fri, men fortfarande misstänkt av polisen.

Omhäktningsförhandling i dag

Två män, 35 och 31 år gamla, har suttit häktade misstänkta för skyddande av brottsling sedan två veckor tillbaka. De begärdes i dag omhäktade av åklagaren för att inte kunna förstöra den fortsatta utredningen.

– Vi håller på för fullt och hör de misstänkta, göra husrannsakningar, och går igenom tips som kommer in. De stora blodmängderna har vi inte fått svar på. Men vi har en klar bild av vad som förevarit och en arbetshypotes som vi jobbar efter. Men hur den lyder går vi inte ut med, säger Thord Haraldsson.

Vid 15-tiden hade Vänersborgs tingsrätt genomfört båda häktningsförhandlingarna. Både 35-åringen och 31-åringen ska fortsätta sitta häktade på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

Får hjälp

Den brottsling de anses ha skyddat är den 36-årige vännen. Han ses fortfarande som huvudmisstänkt, men har inte förhörts sedan han släpptes. Thord Haraldsson bekräftar att man i utredningen har hjälp av polisen i Jönköping, där 36-åringen bor.

– Vi har hjälp av polisen i Jönköping. Men jag kan inte gå in mer på det.

Alla tips gås igenom, och polisen uppmuntrar fortfarande människor att höra av sig om de kan veta något om den 23-åriga tvåbarnsmammans försvinnande.
– Vi fick ett mycket bra tips senast i torsdag, som stärkte den arbetshypotes som vi jobbar efter. Så vi uppmanar alla att höra av sig om de vet någonting, säger Thord Haraldsson.