Skyllde våldtäkt på hundallergi

Foto: Pernilla Wahlman
NYHETER

Kvinnan våldtogs på nattåget till Stockholm.

Den dömde medresenären hävdar att hans dna hamnat på platsen efter att han kräkts – på grund av hundallergi.

Kvinnan reste i maj till Stockholm för att sälja två hundvalpar på Centralen.

Hon vaknade vid 04-tiden att en främmande man satt vid henne i tågkupén och vidrörde hennes bröst och rumpa. Mannen tryckte sedan ner kvinnan på rygg mot hennes vilja och genomförde därefter sexuella handlingar som tingsrätten anser är att likställa med samlag.

Skyller på allergi

Kvinnan lyckades larma SOS men sa att samtalet var till hunduppköparna som väntade i Stockholm.

Den 26-årige mannen lämnade då vagnen.

Tingsrätten finner kvinnans uppgifter trovärdiga och de får starkt stöd av dna-bevisningen. Mannen har hävdat att han kräkts på grund av hundallergi och därmed flyktigt kommit åt kvinnan.

Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL, anser att uppkastningarna då borde ha varit fler för att ge resultat. Den mängd dna som säkrats på mannens ena hand får man enligt SKL inte heller genom en flyktig beröring.

Tingsrätten anser att kvinnans medicinering innan av ångestdämpande medel inte påverkat hennes tillförlitlighet. Något som försvaret har hävdat.

”Kommit åt hennes mun”

Den 26-årige mannen döms till ett års fängelse för våldtäkt, skadestånd på 65 000 kronor och fem års utvisning.

Mannens försvarare, advokat Kristofer Stahre, menar att den tekniska bevisningen både ger stöd åt målsägande och hans huvudman. Han säger att domen ska överklagas.

– Han har kommit åt hennes mun efter ett gräl i tågkupén. Kvinnan har sagt att mannen slickat på hennes bröst, då borde det finnas dna där med. Det finns det inte.