Förgiftad på drömresan

Ung kvinna hittad död på hotell i semesterparadis

1 av 2
Här dog kvinnan På det trestjärniga hotellet Taksim International Obaköy i semesterorten Alanya i Turkiet dog en 18-årig svenska i sviterna av en förmodad magförgiftning.
NYHETER

Svenskan blev magsjuk på solsemestern i Alanya - 18-åringen hittades död i sitt hotellrum.

Nu utreds orsaken till det tragiska dödsfallet.

- Hon var en levnadsglad tjej, säger hennes mamma.

I slutet av förra veckan åkte Uddevallatjejen till Alanya på solsemester tillsammans med två vänner. De bodde på det trestjärniga hotellet Taksim International Obaköy med all inclusive.

I lördags berättade 18-åringen glatt på Facebook om resan och la upp en bild på sina glada vänner.

Låg livlös på golvet

Två dagar senare, i förrgår, larmade hotellet ett av sjukhusen i området. Kvinnan låg livlös på golvet i sitt hotellrum. När ambulansen anlände bara några minuter senare hade hennes hjärta stannat.

- Det var redan försent, säger en person som befann sig på platsen.

Vittnet berättar för Aftonbladet att kvinnan under söndagen blivit magsjuk, förmodligen matförgiftad. 18-åringen ska ha haft kraftiga kräkningar men druckit mycket vatten och tidvis mått bättre. Under eftermiddagen i förrgår ska hon att stannat på sitt rum.

- Hon ska ha missat frukosten, och stannat inne på rummet under morgonen, säger en internationell samordnare på sjukhuset som tog emot larmet, till GT.

När de två vännerna inte hörde någonting från sin kompis mitt på dagen larm­ade de receptionen. Enligt turkiska medier använde personalen sin extranyckel för att ta sig in på hotellrummet - där fann de kvinnan på golvet, livlös utan andning.

Hade diabetes

18-åringen ska enligt uppgift ha haft diabetes, men det är fortfarande oklart om sjukdomen har någonting att göra med dödsorsaken.

- Det är inte vanligt att sådant här händer. Det är någon gång per säsong som det slutar så här olyckligt, men det är väldigt ovanligt att det handlar om en så här ung person, säger Nina Hornewall, Sverigechef för Apollo.

Kvinnan fördes till ett kapell i närheten av hotell­et. I går ska hon ha flyttas till den rättsmedicinska institutionen i Antalya där dödsorsaken ska försöka fastställas. Sedan kommer hon att så fort som möjligt flygas hem till Sverige.

- Jag vet att destinationen och våra medarbetare gör allt de kan för att hjälpa till, säger Nina Hornewall.

Hon beklagar det som hänt.

”Extra tragiskt”

- Det är alltid sorgligt när det händer, extra tragiskt när det händer en så här ung människa.

Nu sörjer vänner och familj hemma i Uddevalla.

- Hon var en levnadsglad tjej, säger 18-åringens mamma.