Polisen: 36-åringen internationellt efterlyst

Misstänkt för mord i Trollhättan - häktades i dag

Den anhållne 36-åringen vid tidigare häktningsförhandling i fallet.
NYHETER

36-åringen misstänks för mordet på småbarnsmamman i Trollhättan.

Nu blir han internationellt efterlyst.

– Ja, vi kommer efterlysa honom internationellt vilken sekund som helst nu, säger Björ Blixter, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

36-åringen häktades i sin frånvaro i morse misstänkt för mordet på den försvunna 23-åriga kvinnan.

Polisen vill nu snabbt få tag på mannen.

– Vi vill fånga in honom så fort som möjligt för att komma vidare i det här, säger Björ Blixter, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

36-åringen: Jag är utomlands

Enligt uppgifter till Aftonbladet sågs mannen så sent som i fredags på Systembolaget i Jönköping. Men när Aftonbladet talade med 36-åringen efter häktningsförhandlingen i dag uppgav han att han befinner sig på semester.

– Jag kunde inte närvara vid förhandlingen i och med att jag var i ett annat land när jag fick reda på det. Nu försöker jag hitta bästa transportmedlet för att ta mig hem och reda ut det här en gång för alla så att jag kan bli lämnad ifred sedan, sa han.

36-åringen sade då att han omedelbart skulle försöka inställa sig vid polisstationen i Trollhättan.

– Det är inte lätt att bara ta sig hundratals mil bara på någon dag. Det kommer väl ta ett par, tre dagar innan jag kan ta mig hem, sa han.

Misstankarna mot honom har stärkts

Den 36-årige mannen har hela tiden figurerat i utredningen kring försvinnandet av den 23-åriga kvinnan i Trollhättan.

Misstankarna mot honom har stärkts – samtidigt som de män som häktats för skyddande av brottsling ger olika versioner av vad som har hänt.

Enligt mannens advokat har han inga planer på att fly.

– Det kan jag garantera. Han vill inte fly, han har dragit sig undan för att få lugn och ro från hatkampanjer på nätet, han kommer att inställa sig hos polisen, säger advokat Tommy Nilsson till Jönköpings-Posten.