Släpptes – nu misstänks han för mordet

NYHETER

Den 21-årige mannen misstänktes för att ligga bakom ett butiksrån men släpptes ur häktet.

Risken att han skulle begå brott igen bedömdes liten, skriver Folkbladet.nu.

Nu är han tillbaka, anhållen på sannolika skäl misstänkt för dödsskjutningen på Umeå centralstation.

En 21-årig man från Umeå sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 22-åriga kvinnan som sköts till döds på Umeå centralstation.

Han är nu ensam misstänkt för dådet. I går eftermiddag släpptes en 28-åring och en 26-åring fria då rätten inte ansåg att det fanns tillräckliga skäl att häkta dem.

– Man kan se de två männen som släpptes fria nu och den nu anhållne 21-åringen som två olika spår. Så vitt jag vet finns det ingen koppling mellan dem. Däremot har alla en koppling till kvinnan, sa åklagare Magnus Öhrn efteråt.

Greps efter tips

Den 21-åriga mannen greps på sjukhus efter ett tips från allmänheten, men polisen hade i går eftermiddag inte kunnat genomföra ett längre förhör på grund av mannens "status", som åklagaren uttryckte det.

21-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Han har bland annat åtalats för mordbrand, bilstöld, grov misshandel, grovt rattfylleri och flera fall av skadegörelse.

Nya förhör i dag

Så sent som i april åtalades han för en vansinneskörning. Vid samma tillfälle larmade han om en bomb som satt placerad på hans bil - men bomben var iscensatt av honom själv.

Folkbladet.nu skriver i dag att en rättegång var inplanerad när 21-åringen greps på nytt, den gången misstänkt för att ha rånat en spelbutik i Umeå. Men 21-åringen överklagade häktningen till hovrätten. Trots att åklagaren vädjade om risken att mannen skulle begå brott igen släpptes han fri. Tre månader senare har åtalet ännu inte kommit. Enligt Folkbladet har åklagaren flyttat från Umeå och ingen annan har tagit över ärendet.

Nu sitter 21-åringen anhållen igen, och senast fredag klockan 12 måste åklagaren bestämma om han ska begäras häktad eller inte.

Ett längre förhör med mannen är inplanerat idag, torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM