SD-mannen anmäldes för våldtäkt - ärendet nedlagt

NYHETER

SD-mannen anmäldes för våldtäkt av en yngre partikamrat.

Men ord står mot ord och ärendet är nu nedlagt av åklagaren.

– Men två anmälningar om sexuellt ofredande har skickats tillbaka till polisen för vidare utredning, säger Mats Nyhlén informationsansvarig på Örebropolisen.

Den 9 juli anmälde en ung kvinna sin betydligt äldre partikamrat för våldtäkt som som ska ha ägt rum under Almedalsveckan på Gotland och ytterligare två fall av sexuellt ofredande som ska ha inträffat innan dess.

Den utpekade mannen har i många år varit en av de ledande personerna i partiet. Men hans fall började redan i höstas då han petades från en topp-post inom partiet. Efter anmälan blev han av med alla sina uppdrag och rensades bort från SD:s hemsidor.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna, och i fredags förhördes kvinnan.

"Uppgift står mot uppgift"

– Åklagaren anser inte att det finns anledning att anta att det brott som hör under allmänt åtal har förövats. Det går alltså inte att styrka att brott har begåtts utifrån de uppgifter offret har uppgett i sin anmälan. Uppgift står mot uppgift, säger Mats Nyhlén.

SD-mannen har tidigare sagt till Aftonbladet att är övertygad om att han kommer att bli rentvådd och hoppas då kunna återvända till politiken.

När Aftonbladet nu når honom är han mycket lättad.

– Det känns väldigt bra. Jag hade förväntat mig det här hela tiden. Jag känner ingen förvåning, snarare en stor lättnad, säger han.

"Visste inte om det"

Kvinnan däremot kände inte till att åklagaren lagt ner fallet.

"Jag avstår att kommentera detta eftersom jag inte hört förstahandsinformationen och därmed inte kan bilda mig en uppfattning", skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Kvinnans två anmälningar om sexuellt ofredande har skickats tillbaka till polisen och kommer nu att utredas vidare.