"Skokvinnan" hittad död i bassäng

1 av 2 | Foto: BULLS/JEFFERY R. WERNER/INCREDIBLEFE
Darlene Flynn misstänks ha blivit mördad.
NYHETER

Kvinnan bakom världens största skosamling har hittats död i en bassäng.

”The Shoe Lady" toppar Guiness rekordbok över flest antal skor.

Nu misstänks hon ha blivit mördad.

Darlene "The Shoe Lady" Flynn, 58, äger flest skor i hela världen - med en samling på 15 000 skoföremål regerar hon i Guiness rekordbok.

I måndags hittades hon död bassängen i sitt hem i Los Angeles och nu misstänker polisen att hon mördats, skriver amerikanska Abc News.

Enligt polisen hade Darlene Flynn skador på kroppen som tyder på att hon inte dött en naturlig död. Hennes 29-årige pojkvän har nu gripits misstänkt för att ha haft ihjäl sin flickvän.

Dubblade antalet

”Skokvinnan” blev känd 2006 då hon knep förstaplatsen i Guiness rekordbok för den människa i världen som äger flest skor. Då hade hon 7 765 skoföremål i sitt hem.

Sedan dess har hon utökat sin samling - rejält.

De senaste 7 åren ska hon ha lyckats dubblera antalet och vid sin död ägde hon 15 000 föremål, enligt Daily Mail.

Åt skoliknande mat

I fjol deltog "The Shoe Lady" i tv-programmet "My Collection Obsession". Den nu gripne pojkvännen, Justin Charles Smith, medverkade också i programmet. 

– Allt hon pratar om är skor, skor skor. Hon har en skotandborste, en duschdraperi med skor på och hon tvingar mig till och med att göra en skofrukost till henne. Den består av äggröra och bacon och när jag lägger upp maten på talriken formar jag den till en sko som jag serverar henne, sa Smith i programmet, enligt Daily Mail.

”Jag älskar dem”

”The Shoe Ladys" samling består av skoformade lampor, möbler - och skor. Den innehåller också den ikoniska glasskon från Askungenfilmen, Dorothys röda sko från "Trollkarlen från Oz", samt flera skor från Barbie och Betty Boop.

Skokvinnan påbörjade sin originella samling efter en skilsmässa 2001 och på bara fem år lyckades hon alltså skrapa ihop världens största.

– Jag behövde inte längre fokusera på min man och fick i stället tid över till skor. Jag älskar att ha dem runt omkring mig. Jag betraktar dem varje dag och minns var jag köpte dem och resorna världen runt som jag varit på, har Flynn tidigare sagt.