Här poserar flickorna i rånarluvor

Foto: Polisen
Före rånet på hamburgerrestaurangen poserade flickorna iklädda rånarluvor.
NYHETER

Här poserar de med rånarluvor och köksknivar.

Sedan misstänks tonårsjejerna för att ha rånat en restaurang med knivhot.

Nu används bilderna som bevisning mot 17-åringen som åtalats.

Två unga tjejer poserar framför spegeln. Båda har rånarluvor på sig. En gör ett pistoltecken med händerna, den andra visar upp en kökskniv. Nu åtalas en 17-årig flicka misstänkt för att ha gått ut och knivrånat en hamburgerrestaurang. Bevisningen mot henne: hennes DNA finns i rånarluvan och mobiltelefonen innehåller bilder på henne och den yngre släktingen med rånarluvor och en kökskniv. Kusinen är för ung för att åtalas.

Hotade med köksknivar och glashammare

Sent på kvällen den 31 mars attackerades kökschefen på en hamburgerrestaurang utanför Halmstad av två svartklädda tjejer beväpnade med köksknivar och en glashammare.

– Ge mig pengarna annars hugger jag dig, ska en av dem enligt förhör med kökschefen ha sagt.

– Lugna dig, jag ska öppna kassan, svarade han.

Han backade och stoppade alla pengar i hennes svarta väska. Hon bad honom att även öppna drive-in-kassan. Efter att han lyckats komma åt larmknappen försvann de två förövarna med 2420 kronor. En hundpatrull spårade sedan rånarna till en lägenhet i närheten där de kunde gripas. Där bor 17-åringens morföräldrar.

Nekar att hon varit på restaurangen

På marken utanför huset hittades väskan med rånbytet, rånarluvor och knivar. 17-åringens telefon har nu beslagtagits. Där finns bilder på henne och hennes yngre kusin som poserar med knivar och mössor som de klippt hål för ögonen på. Men i förhör nekar hon till att hon ens varit på hamburgerrestaurangen. Hon menar att hon tillbringat hela kvällen hemma hos sina morföräldrar och inte känner till den svarta väskan, trots att ett vittne sagt att den med 99% säkerhet är hennes

– Hon vet ingenting om detta. När man har konstaterat den bevisningen som finns emot henne själv så menar hon att hon inte har någon del i detta överhuvudtaget. Det är den inställningen som vi får hantera, säger flickans advokat Göran Ruthberg.

Huvudförhandlingen inleds den 2 augusti.