Rikskriminalen dyker i Umeå

NYHETER

Pengsjön är fortsatt intressant för Umeåpolisens mordutredare – trots att avspärrningen hävdes under gårdagen.

Nu letar Rikskriminalpolisens dykare på sjöbottnen efter nya fynd.

– De är där och dyker under dagen, säger Peder Jonsson, pressansvarig på Umeåpolisen. 

Umeåpolisen har fått förstärkning i utredningen av mordet på den 22-åriga kvinna som sköts till döds i lördags morse på Centralstationen i Umeå. Ett par personer från Rikskriminalpolisen har kopplats in på ärendet och befinner sig just nu i Umeå.

– Rikskrim har en expertkompetens när det gäller grova våldsbrott. De är främst här för att systematisera och kategorisera allt material för att göra det sökbart och för att vi ska kunna följa upp eventuella spår, säger Peder Jonsson, pressansvarig på Umeåpolisen.

Rikskrim bidrar också med ett par dykare som letar efter fynd i Pengsjön som polisen tidigare höll avspärrad.

– Vi hävde avspärrningen i går men som jag har förstått det är de där och dyker just nu. Men jag vill inte gå in på vilka fynd de eventuellt förväntas göra, säger Peder Jonsson.

Under torsdagen har fortsatta förhör hållits med den anhållne 21-åringen men polisen vill inte ge något besked om misstankarna mot honom har stärkts.

– Utredningsarbetet går framåt, det är allt jag tänker säga, säger Peder Jonsson.

Under dagen var det också tänkt att åklagare Magnus Öhrn skulle lämna in en häktningsframställan av den misstänkte 21-åringen men det kommer att dröja enligt polisen.

– Jag träffade åklagaren precis och häktningsframställan kommer lämnas in till tingsrätten först under fredagen, säger Peder Jonsson. 

ARTIKELN HANDLAR OM