Uppgift till Aftonbladet: ”21-åringen har erkänt”

1 av 3 | Foto: FELIPE MORALES
NYHETER

Den 21-årige mannen erkände mordet på den 22-åriga kvinnan som sköts till döds på Umeå centralstation, erfar Aftonbladet.

Därefter greps han på sjukhuset, uppger en källa.

Nu dyker polisen efter mordvapnet i Pengsjön.

Enligt en källa till Aftonbladet greps mannen på sjukhus efter att han erkänt mordet på 22-åringen. Under onsdagen kunde han inte höras med anledning av sin "status", som åklagaren förklarade.

Under torsdagen ska ett nytt förhör ha genomförts, men resultatet vill polisen inte kommentera.

– Utredningsarbetet går framåt, det är allt jag tänker säga, säger Peder Jonsson, pressansvarig på Umeåpolisen.

Har 21-årigen erkänt?

– Vad förhören gett vill jag inte gå in på, med hänvisning till förundersökningssekretess. Jag vill inte gå in på detaljer i förhören, säger Peder Jonsson.

Dykarna letar

Avspärrningen vid Pengsjön utanför Vännäs hävdes under gårdagen och nu letar Rikskriminalpolisens dykare på sjöbottnen efter nya fynd.

– De är där och dyker under dagen, säger Peder Jonsson.
Umeåpolisen har fått förstärkning i utredningen av mordet på den 22-åriga kvinna som sköts till döds i lördags morse på Centralstationen i Umeå.

Ett par personer från Rikskriminalpolisen har kopplats in på ärendet och befinner sig just nu i Umeå. 

- Rikskrim har en expertkompetens när det gäller grova våldsbrott. De är främst här för att systematisera och kategorisera allt material för att göra det sökbart och för att vi ska kunna följa upp eventuella spår, säger Peder Jonsson, pressansvarig på Umeåpolisen.

Letar efter mordvapen

Rikskrim bidrar också med ett par dykare som letar efter fynd i Pengsjön.

Aftonbladets team är på plats vid Pengsjön. Vid badplatsen simmar tre dykare från Nationella Insatsstyrkan runt i det mörkbruna vattnet.

Deras fokus verkar ligga precis kring bryggan och de närmaste metrarna rakt ut.

– Det är egentligen väldigt bra förutsättningar för att dyka i dag. Det är ganska klart i vattnet och god sikt, men jag kan inte gå in på eventuella fynd, säger Björn, en av dykarna.

Enligt uppgifter från en källa är det mordvapnet som polisen söker efter men inspektör Patrik Bergqvist på Umeåpolisen vill inte kommentera det.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera de uppgifterna, säger han.