Rånades brutalt med hammare

Tre personer gripna efter rånet

NYHETER

Med en hammare som vapen slog de den bundne mannen i ansiktet.

En 32-årig man rånades och misshandlades brutalt i sitt eget hem.

Tre personer har gripits i Malmö misstänkta för den brutala attacken.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Under natten till torsdagen tog sig fyra män in i en lägenhet i centrala Göteborg. Där ska de ha utsatt lägenhetsinnehavaren för en tortyrliknande misshandel. Han binds och blir slagen med en hammare och knivskuren. Gärningsmännen använder hammaren för att slå ut 32-åringens tänder. Därefter länsar de lägenheten på värdesaker som datorer, mobiltelefoner och id-handlingar.

En traumatisk dag

32-åringen förs sedan till sjukhus. Polisen lyckas lokalisera 32-åringens sambo som befinner sig på resa i Kroatien och berättar om överfallet.

– Jag fick reda på det när polisen ringde. Det har varit en traumatisk dag. Det är jätteotäckt, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar att han efter omständigheterna nu mår väl och har fått lämna sjukhuset. Hon kommer resa hem men det blir inte till deras lägenhet. Den är avspärrad för tekniskundersökning.

Tre gripna

Mycket tyder på att gärningsmännen åkte söderut efter rånet. Enligt uppgift till Aftonbladet har polisen i Malmö gripit tre personer, två kvinnor och en man, som kan ha varit inblandade i rånet. I samband påträffades även gods som tros vara stulet.

ARTIKELN HANDLAR OM