Polis misstänkt efter attack med batong

1 av 3
NYHETER

Polisen som fångades på film när hon slog en berusad man 14 gånger med sin batong är nu misstänkt brott.

Antingen för misshandel eller tjänstefel, skriver Dagens Nyheter.

Det var under natten till den 12 juli som den hundföraren filmades när hon slog mannen – samtidigt som hennes hund gick till attack. Mannen var mycket berusad och när han på filmen sa att han ska ”spränga hela gatan” drog polisen sin batong. Hunden gick till angrepp och mannen försökte stå kvar, men ramlade till slut omkull.

Misstänkt för brott

Filmen som publicerades av Dagens Nyheter ledde till att Riksenheten för polismål, som utreder fall där poliser misstänks för brott, kopplades in.

Och riksåklagaren för polismål sa att filmen av händelsen ”ger anledning att anta att ett brott har begåtts av polisen” skriver Dagens Nyheter.

I går meddelade Stockholms tingsrätt att polisen är misstänkt för brott. Kvinnan misstänks för misshandel alternativt tjänstefel, skriver tidningen. 

Samtidigt pågår en parallell utredning kring den berusade mannen som angreps. Han är misstänkt för misshandel, olaga hot, skadegörelse och narkotikabrott.

Omplaceras

Tidigare jobbade kvinnan vidare som vanligt, men kommer nu att omplaceras.

– Vi har blivit informerade om att åklagaren avser att delge henne misstanke. Därmed har avdelningschefen beslutat att hon ska omplaceras när hon är tillbaka från semestern, säger Towe Hägg, presstalesman vid Stockholmspolisen till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM