”Man blir så trött att det inte finns några ord”

1 av 10 | Foto: Pernilla Wahlman
Susanne Lundberg fick sin salong förstörd – igen.
NYHETER

JÖNKÖPING. Friskvårdsstudion hade precis återhämtat sig från en översvämning i februari.

Men samma helg som den skulle öppna igen dränktes den av ett skyfall.

– Inte nu igen. Man blir så trött att det inte finns några ord, säger ägaren Susanne Lundberg, 47.

I februari svämmade Susannes friskvårdsstudio Hälsokällan över. Några vattenrör hade brustit. Fuktskadorna tvingade henne till en tremånaders renovering. I maj blev den klar och nu såg hon fram emot att äntligen börja ta emot kunder till helgen. Då sköljde ett skyfall över Jönköping – och källarstudion stod åter i vatten.

– Inte nu igen, tänkte jag. Man blir så trött att det inte finns några ord. Det var nyrenoverat och vi var så glada över att starta om på nytt igen, berättar hon för Aftonbladet.

”Värre än förra gången”

På förmiddagen ringde räddningstjänsten och kallade ner henne till studion. Hon tänkte att det nog inte var så farligt. Susanne bor i grannorten Huskvarna och regnet var så lokalt att hon inte ens märkte det därifrån.

– Jag tänkte att det kan ju i alla fall inte vara värre än förra gången. Men det var det, säger hon.

Nu måste vattenskadade golv och väggar rivas upp igen. Vattnet, som tros ha kommit från en översvämning i brunnen på toaletten, pumpades upp och förstörde studions alla fyra rum.

– Mitt rum drabbades värst. Där kunde man faktiskt simma inne, säger Susanne.

Funderar på att flytta

Räddningstjänsten sög upp det mesta av vattnet medan Susanne försökte rädda allt av värde från total förödelse. Dyra massagebänkar hade till exempel stått under vatten. En ny renovering kommer ta tre månader till. Susanne tvingas ställa in både kurser och massagekunder som var inbokade från och med denna helg – till en stor förlorad inkomst. Nu funderar hon på om det är värt att gå igenom en renovering till, eller om hon ska flytta till en lokal som ligger högre upp.

– Det är klart att man funderar på om det skulle hända en tredje gång. Även om jag bestämmer mig för att vara kvar så kommer jag ju att ha det här i tankarna varje gång det regnar, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM