Sju döda i gisslandrama i Florida

Höll minst två personer gisslan

1 av 3 | Foto: ALAN DIAZ / AP
En polisbil spärrar av vägen.
NYHETER

Ett brutalt gisslandrama utspelade sig utanför Miami.

En man sköt sex personer till döds, barrikaderade sig i en lägenhet med två gisslan och sköts slutligen till döds av polis.

Det var i Miamiförorten Hialeah som dramat utspelade sig natten till lördag.

På fredagen, klockan 18.30 lokal tid, fick polisen larm om att flera skott avlossats i ett lägenhetskomplex några mil norr om Miami i Florida.

När polisen kom till byggnaden sköt mannen omkring sig och rörde sig mellan våningarna med polisens specialstyrkor hack i häl. Slutligen barrikaderade han sig i en lägenhet med minst två personer som gisslan, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Skytten frågade efter sin mamma

Polisens krisgrupp lyckades under en kort stund prata med mannen från andra sidan av en stängd dörr.

Skytten ska först ha frågat efter sin flickvän och sen sin mamma, men vägrat samarbeta med polisen, berättar Miriam Valdes, 70, som bor högst upp i femvåningshuset för AP.

Samtalet ledde ingenstans.

Polisen stormade lägenheten

– De tog beslutet att gå in och rädda gisslan, säger polisen Eddie Rodriguez till AP.

Skottlossning utbröt mellan polisen och gisslantagaren, som skadades allvarligt av kulorna. Han avled senare av skadorna.

Två personer, en man och en kvinna, sköts till döds i en av korridorerna och ytterligare tre personer hittades ihjälskjutna i en av lägenheterna.

En man som var ute med ett barn på en gata vid huset föll också offer för skyttens kulor.

De två tillfångatagna personerna bodde i huset och klarade sig utan skador. Enligt grannar bodde även skytten i huset, men det vill polisen inte bekräfta.

Varken skytten eller offren ska ännu vara identifierade.