En gripen misstänkt för mord

NYHETER

En svårt misshandlad 40-årig man hittades i en lägenhet i Landskrona.

Trots återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda.

– En misstänkt gärningsman har gripits, säger säger Nils Norling, polisens presstalesman vid Skånepolisen.

Vet du mer? Hör av dig!

Larmet om misshandeln kom vid 07.30-tiden.

– Jag kan inte svara vilket skick han var i när ambulanspersonal kom dit. Han var svårt skadad och eftersom man har försökt med återupplivningsförsök har man sett möjligheten att få liv i den skadade mannen igen. Men de misslyckades, säger Nils Norling.

”Högljutt i lägenheten”

Hur mannen bragts om livet vill polisen inte svara på.

– Han har blivit utsatt för våld, men jag vill inte gå in på vad, säger J-B Cederholm, kriminalkommissarie på länskriminalen i Skåne.

En 56-årig man greps på platsen och är misstänkt för mord. Mannen fördes till polisstationen i Helsingborg, men var på söndagseftermiddagen ännu inte hörd om händelsen. 

– Vi har inte hållit förhör med honom ännu. Vi har tolv timmar på oss och varför vi inte gjort det vill jag inte gå in på, säger J-B Cederholm.

Den avlidne mannen är identifierad och anhöriga är underrättade. Både gärningsmannen och offret är hemmahörande i Landskrona och enligt polisen ska de vara bekanta med varandra sedan tidigare. Under natten har grannar i huset hört oväsen från lägenheten.

– Det finns uppgifter från grannar att det varit högljutt från lägenheten under natten och morgonen. Men om man ska kalla det fest eller inte vet jag inte. Det har dock inte varit så störande att polis tillkallats, säger J-B Cederholm.

”Ordentlig och lugn”

Tre vittnen togs in till polisstationen för förhör, men de har släppts.

Huset där lägenheten ligger är avspärrad. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen och dörrknackning i området under dagen.

Enligt ett vittne som Aftonbladet pratat med ska den numera gripne mannen gått ut i trapphuset med en kniv i handen och bett grannar om hjälp att ringa polisen.

– Det är märkligt det här, han är väldigt ordentlig och lugn, säger vittnet.