Minst 39 döda i italiensk busskrasch

1 av 5
NYHETER

Minst 39 människor har dött och flera har skadats i en bussolycka i södra Italien.

Bussen gled av vägen på en viadukt - och störtade 30 meter ner.

Bussen var på väg till Neapel i Italien, efter en pilgrimsresa. I närheten av staden Avellino störtade den 30 meter från en viadukt.

Olyckan inträffade runt klockan 20.30. Vid 11-tiden på måndagen hade dödssiffran stigit till 39 personer, enligt La Repubblica.

33 av dödsoffren drogs ur bussvraket. Tre personer, som slungats ur bussen när den störtade hittades senare i närheten.

Ytterligare 11 personer ska ha skadats. Bland dem tre svårt skadade barn som fördes till sjukhus i Avellino.

– En scen från en tragedi. Runt 30 kroppar täckta av vita lakan liggandes längs vägen, säger Cesare Abbate, från den italienska nyhetsbyrån ANSA som befann sig på platsen.

Enligt lokala medier var flera av passagerarna ombord på bussen barn. Busschauffören ska också dödats i olyckan.

"Situationen är kritisk"

Räddningstjänsten kämpade i natt med att hitta överlevande. En räddningschef uppgav för Corriere Della Sera att arbetet försvårades av mörkret. Insatsen hotades även av lösa betongblock som riskerade att falla ner över räddningsarbetarna.

– Situationen är kritisk. Våra män arbetar för att rädda så många liv som möjligt, sa en räddningschef till tv-kanalen SKY TG24.

Enligt en fotograf från nyhetsbyrån AFP letade man fortfarande efter överlevande tidigt på måndagsmorgonen. Då och då tystnade räddningsarbetarna för att försöka höra livstecken från vrakplatsen.

Höll hög hastighet

Mellan 45 och 49 resenärer ska ha befunnit sig ombord på bussen.

Orsaken till olyckan är fortfarande okänd. Enligt uppgifter från vittnen höll bussen en hög hastighet innan den störtade. Vissa vittnesuppgifter gör gällande att bussen hade problem med bromsarna, andra menar att bussen fick punktering kort innan olyckan, skriver AP.

Motorvägen mellan Neapel och Bari där olyckan inträffade har stängt för trafik.