Jurist: ”Man får inte göra så här”

NYHETER

Andreas Persson är jurist vid Hyresgästföreningen i Malmö menar att Roberto Mascarós hyresvärd inte kan vräka någon utan rättsligt beslut.

– Det verkar som att det här är fullständigt tokigt genomfört, säger han till Aftonbladet.

Han kopplades in på ärendet förra veckan och han har kontaktat hyresvärden och bett dem ge tillbaka lägenheten till Roberto Mascaró.

– Det verkar som att det här är fullständigt tokigt genomfört. De har gått in och slängt ut honom själva utan att ha ett rättsligt beslut, säger Andreas Persson.

”Måste ha beslut”

Bostadsrättsföreningen har bett om att få kontakta sitt juridiska ombud och återkomma. Det var i maj som bostadsrättsstyrelsen fattade beslutet att bryta sig in och vräka Roberto Mascaró, skriver Sydsvenskan. Andreas Persson säger att det är ovanligt att vräkningar genomförs utan rättsliga beslut.

– Även om man tycker att man har rätt att vräka någon, så måste man ha ett rättsligt beslut. Man måste ha det antingen från hyresnämnden, kronofogden, en domstol eller någonting sådant. Och så vitt jag förstår finns inte detta. Då får man inte göra så här, säger han till Aftonbladet.

”Kan bli fel”

Andreas Persson har precis som alla andra tagit del av uppgiften via medier. Och hans slutsats är att bostadsrättsföreningen som hyrde ut till Roberto Mascaró inte vetat hur de ska göra vid vräkningar.

– Bostadsrättsföreningar är inte som professionella hyresvärdar på det sättet att de inte riktigt vet hur det ska göra. Det kan bli fel om man inte frågar först innan man gör någonting.