105 barn fritagna efter barnsexhärva

1 av 4
NYHETER

Den hittills största räden mot människohandel har genomförts i 76 städer i USA.

Över 105 barn och ungdomar är fritagna.

– Barnprostitution är ett ihållande hot mot barn i Amerika, säger Ronald Hosko, vice chef för FBI:s brottsutredningsenhet i ett pressmeddelande.

150 hallickar har i dagarna gripits av FBI misstänkta för bland annat människohandel. 105 offer- både barn och ungdomar- är fritagna. Offren var mellan 13 och 17 år. Enligt Reuters på twitter var det yngsta barnet som fritogs inte mer än 9 år. NBC news skriver att hallickarna huvudsakligen inriktade sig på barn från familjer med sociala problem.

Slog till i 76 städer

På sin hemsida har FBI publicerat en nästan tre minuter lång video som visar hur några av räderna som skedde på gator och i hotellrum gick till. 

Operation Cross Country som räderna kallas av FBI pågick i tre dagar. Det är den sjunde och hittills största insatsen av sitt slag. Tillslagen har som namnet antyder genomförts över hela landet- i 76 städer. FBI har samarbetat med lokala, statliga och federala brottsbekämpande organ, och National Center for Missing och Exploited Children (NCMEC).

”Kan hända var som helst”

– Insatsen tjänar som en påminnelse om att dessa avskyvärda brott kan hända var som helst och att FBI är fortfarande fast besluten att stoppa denna cykel och hålla brottslingar som tjänar på denna exploatering ansvariga, säger Ronald Hosko, vice chef för FBI:s brottsutredningsenhet.

Sammanlagt deltog 47 FBI divisioner och mer är 3900 lokala, statliga och federala poliser och agenter i Operation Cross Country skriver the Daily Mail. Räden är den sjunde som sker inom av FBI:s Innocence Lost National Initiative som inleddes 2003. Sedan starten har projektet lett till fritagande av mer än 2700 barn som blivit sexuellt utnyttjade skriver FBI i ett pressmedelande.