Svenskar i Alanya: ”Vi har inte fått veta någonting”

NYHETER

Att 30 barn vid Fritidsresors Blue Village Pascha Bay i Alanya har förts till sjukhus med magsjuka oroar svenskar på hotellet.

– Man går ju runt överallt hela tiden på hotellet, men vi har varken hört eller sett någonting, säger Anna Leijon som är på semester i Alanya med sin familj.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta oss

Familjen Leijon med barnen Emil, 10, och Edvin, 12, bor på Pascha Bay i Alanya sedan i fredags.

– Man går ju runt överallt hela tiden på hotellet, men vi har varken hört eller sett någonting, säger mamma Anna.

Hon tycker att det hade varit bra om personalen gått ut med information om magsjukan.

– Det kan ju skapa hysteri och det är inte heller kul. Men jag tänker att man hade kunnat gå ut med att man ska kontakta läkare om man drabbas av symptomen.

Familjen har valt all inclusive.

– Vi har ätit av precis allting. Jag är själv sjuksköterska och tänker att det måste ha varit någonting man ätit vid samma tillfälle, säger Anna Leijon.

”Ingen information alls”

Lillemor Berg befinner sig sedan tio dagar tillbaka på Pascha Bay tillsammans med Bengt Molander och deras son Simon Molander, 14.

Familjen nåddes av informationen om magsjukan under måndagskvällen.

– Vi fick ett sms av vår hundvakt hemma i Sverige och fick veta det av henne. Vi har inte haft en aning om vad som har hänt. Vi tror att de har blivit sjuka vid Bamseklubben, säger Lillemor.

Familjen noterade att en ambulans stod vid huvudentrén till sjukhuset under morgonen.

– Men det händer ju saker lite hela tiden så vi uppmärksammade inte det så mycket.

Sedan har de ätit både frukost, lunch och middag på hotellet.

– Vi har en son som är väldigt infektionskänslig, så jag är inte alls glad. Man har inte yppat ett ljud om det här. Det tycker jag är uselt för att vara ett hyfsat hotell. Det är bättre att de berättar vad som har hänt än att vi ska få reda på det hemifrån. Jag trodde att det var ett skämt, säger Lillemor. 

”Angår varenda gäst”

Hon tycker att man hade kunnat gå ut med att hotellgästerna bör vara extra noga med hygienen.

– Nu ska vi ta reda på vad som gäller och hur illa det är. Jag tycker att det angår varenda gäst här på hotellet. Det är många som har med sig småbarn och äldre, och vissa kan ju bli väldigt sjuka. Vi är riktigt förbannade.

Familjen reser hem till Sverige på lördag.
– Rent spontant känns det som att vi kommer vara på rummet och dricka vatten och äta vitt bröd resten av tiden, säger Lillemor.