Fyraåriga Louisa får dropp efter magsjukan

1 av 4 | Foto: Privat
Lilla Louisa, 4, är bland de som blivit svårast sjuk.
NYHETER

Semestern blev en riktig mardröm för Lousia, fyra år, från Oppegård i Norge.

Nu får hon dropp och antibiotika på sjukhus.

– Sjukhuset försöker få i vätska, men det kommer upp direkt igen, säger Louisas mamma, Cecilie Røsholm, till Aftonbladet.

Louisa och hennes familj bodde på Blue Village Pascha Bay i Alanya, där 34 barn fick köras till sjukhus efter att ha drabbats av magsjuka.

Mamma Cecilie förstod att något var fel med dottern när hon vaknade på måndagsmorgonen.

Louisa kräktes, hade ont i magen och diarré.

– Hon fick åka in med Ambulans och hade 40,4 graders feber. Nu har man fått ner den med antibiotika, men hon mår fortfarande väldigt dåligt, säger Cecilie.

Undersöks noggrant

Vad som ligger bakom Louisas och de andra barnens insjuknande är ännu inte känt. Cecilie Røsholm misstänker att det kan vara ett bassängbad, saft eller pizza som ligger bakom utbrottet av magsjuka.

– Man undersöker det nu, men om det var det vanliga maten hade fler blivit sjuka. Louisa badade i en barnpool på söndagen och åt lite pizza, så det kan vara det.

Blir kvar på sjukhus

Familjen kom till Alanya i torsdags och skulle egentligen rest hem till Norge på onsdag. Nu räknar de med att bli kvar längre.

- Nu vill vi bara komma hem hela familjen, men vi får se om det går på onsdag. Vi blir i alla fall väldigt bra omhändertagna här, säger Cecilie Røsholm.

Det var huvudsakligen barn som drabbades av magsjukan. De började må dåligt på natten mellan söndag och måndag.

Flera av barnen var från Sverige och Norge.

Det är fastställt att magsjukan inte beror på salmonella.