Syriens president har börjat med Instagram

Bashar al-Assad försöker bli populär genom folkliga bilder

1 av 5
Diktatorn vid sitt skrivbord. Bilden är upplagd på ett Instagramkonto som syriska regimen lagt upp.
NYHETER

Syriens president Bashar al-Assad, 47, har börjat göra reklam för sig själv på Instagram. Under kontot syrianprecidency

figurerar presidenten och hans fru Asma al-Assad på bilder som ska visa en folklig sida av dem.

Syriens president Bashar al-Assad försöker förbättra sitt rykte på ett minst sagt okonventionellt sätt. För en vecka sedan öppnades kontot syrianprecidency på fotosidan Instagram. Där figurerar presidenten och hans fru Asma al-Assad på bilder som verkar ämnade att bättra på hans image. 

Klappar barn

Bilderna visar hur Bashar al-Assad besöker ett sjukhus och håller en blodig man i handen, hur han klappar barn, hur han dricker te med landsmän eller stannar till för att prata med ungdomar.

Bashar al-Assad fru Asma a-Assad är ofta med vid hans sida på bilderna, men det finns även bilder där hon ensam gör besök på ålderdomshem eller träffar barn på någon skola.

Har många följare

Instagramkontot är försett med den syriska regimens officiella emblem och allt tyder på att kontot med, de 69 bilderna, är skapat för att porträttera Bashar al-Assad som Syriens landsfader.

Efter att den första bilden publicerades för en vecka sedan har 4 289 personer anslutit sig som följare till Instagramkontot. Däremot följer inte presidentens konto någon annan användare på Instagram.