Nya sjukdomsfall i Alanyaepidemin

Vuxen svensk kvinna ligger inlagd på sjukhus

1 av 2 | Foto: ÖZGÜR YILMAZ (DHA)
Hotellet Pascha bay.
NYHETER

Alanyaepidemin är fortfarande inte över.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har även vuxna nu drabbats av smittan.

– Jaha, det är ingenting jag känner till, säger Mathias Bergendahl, informatör vid Fritidsresor.

Tidigare i dag verkade faran vara över på det fyrstjärniga familjehotellet Blue Village Pascha Bay i Alanya i Turkiet.

Totalt 34 barn i åldrarna 1-11 år hade då först till sjukhus efter att ha drabbats av diarré och kräkningar. Enligt Fritidsresor var bara två barn kvar på sjukhuset i morse - och inga nya fall hade rapporterats.

Men det stämmer inte, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Småbarnsmamma inlagd på sjukhus

Så sent som i morse ska en svensk småbarnsmamma ha förts till sjukhus med samma symptom som barnen har haft. Hon ligger inlagd på sjukhus sedan dess.

Enligt obekräftade uppgifter ska minst 38 barn och tre vuxna ha drabbats av smittan. Tidigare har det bara talats om barn.

– Om det är nya fall så är det något vi måste få reda på och det måste jag kolla upp, säger Mathias Bergendahl, informatör vid Fritidsresor.

Han fortsätter:

– Jag har hört att vuxna har sökt vård. Det var någon som hade feber tror jag. Men det var inte relaterat till de här problemen som vi har haft tidigare som jag har förstått det, säger Mathias Bergendahl, informatör vid Fritidsresor.

De andra två vuxna som drabbats ska enligt uppgifter till Aftonbladet vara en annan svensk småbarnsmamma och en av Fritidsresors egna guider.

Fritidsresor bekräftar

Senare på kvällen ringer Mathias Bergendahl tillbaka till Aftonbladet och bekräftar att mamman ligger inlagd på sjukhus.

– Jag har kontaktat dem där nere och fått reda på är att en mamma har insjuknat, säger han.

Enligt uppgifter han fått från sjukhuset har hon drabbats av samma smitta som de andra. Hon ska ha smittats redan i måndags.

– Nu är det jag som tolkar, så ta det för vad det är, men det här är mamman till barn som har varit sjuka. Så det är inte osannolikt att tro att hon tog hand om barnen och höll i det in i det längsta och i dag sökte vård, säger Mathias Bergendahl, pressinformatör på Fritidsresor.