Byggde 47 våningar - glömde hiss

Spanskt byggföretag gjorde en blunder

I mitten syns skyskrapan i Benidorm.
NYHETER

Det spanska företaget som byggde av en skyskrapa med 47 våningar missade en väsentlig sak.

Det fanns ingen hiss hela vägen upp.

Det blev inte riktigt som byggherren tänkt sig när de 47 våningsplanen på skyskrapan var på plats. Då upptäckte man att det inte fanns hiss hela vägen upp. Byggfadäsen utspelade sig i den spanska staden Benidorm där ett stort höghus har uppförts i centrum, skriver den danska tidningen Ekstra Bladet.

Blev högre än planerat

Bygget av skyskrapan inleddes under 2006 när Spaniens ekonomi fortfarande pekade uppåt. Från början var det tänkt att höghuset enbart skulle få 20 våningar. Men eftersom byggsektorn blomstrade vid den här tiden beslutades det att huset skulle förses med ytterligare 27 våningar. Efter det började problemen. När de nya våningarna var på plats hade man glömt att bygga en hiss. Skyskrapans hiss gick bara upp till våning nummer 20.

Ännu inte färdigt

Byggföretaget har gått i konkurs och enligt spanska tidningen El Pais är huset ännu inte helt färdigt. Däremot har man nu sett till att huset har en hiss som löper hela vägen upp till högsta våningen. El Pais skriver också att skyskrapan har blivit en symbol för Spaniens överförbrukning som har bidragit till att landet befinner sig i en djup ekonomisk kris.