Flyktingar drunknade vid turiststrand

Syriska båtflyktingar försökte ta sig till Italien

1 av 3 | Foto: AP
Sex personer hittades döda efter att ha försökt fly från Syrien till Italien.
NYHETER

De var bara 15 meter från land när vågorna tog dem.

Sex flyktingar har hittats döda vid en badstrand på turistorten Catania på Sicilien.

Båtresan till Italien fick ett tragiskt slut för några flyktingar. Bara 15 meter från badstranden i staden Catania på Sicilien drunknade sex personer när de försökte ta sig i land. Den italienska kustbevakningen har funnit sex kroppar vid stranden och man tror att det rör sig om flyktingar från Syrien skriver Aljazeera.

Kunde inte simma

Enligt Italienska kustbevakningen kom de 120 flyktingarna med en liten fiskebåt på 18-meter. De flesta var flyktingar från Syrien men några kom från Egypten. De sex som drunknade hade hoppat ur båten när den närmade sig land eftersom de trodde att båten var på väg att sjunka. Men de kom inte så långt eftersom de inte kunde simma. De döda är fem unga vuxna och en tonåring. När kustbevakningen kom till stranden hade de andra båtflyktingarna tagit sig upp på land. Flera av de andra passagerarna var i mycket dåligt skick. En treårig pojke var uttorkad och en gravid kvinna fick läggas in på sjukhus.

Ovanlig destination

Roberto D'Arrigo, talesperson för hamnen i området, sa till Aljazeera att det är väldigt ovanligt att båtflyktingar kommer till en strand i Catania. I vanliga fall brukar de nå Italien längre söder ut vid Syracuca eller ön Lampedusa. Tidigare i veckan räddades 100 flyktingar i en båt i regionen Calabria vid det italienska fastlandet. De flesta var familjer som flytt från Syrien. De hade åkt från Syrien två veckor tidigare och bytt båt flera gånger innan de till slut hamnade i en 11 meter lång fiskebåt.

ARTIKELN HANDLAR OM