Pappan: Min son grät och drog i mitt ben

Slogs medvetslös och hotades på väg till lekplatsen

1 av 2 | Foto: PATRICK PERSSON
FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.
NYHETER

Yusupha Sallah, 32, var på väg till lekplatsen med sin son.

Då attackerades de och Yusupha misshandlades av tio personer.

– Han sa "din jävla svarta man, jag vill döda dig och din son".

På söndagskvällen misshandlades Yusupha Sallah. Här är hans version av händelsen som polisen kallar hatbrott med "otroligt stor likgiltighet":

Vid 19-tiden på söndagskvällen promenerade Yusupha Sallah, 32, och hans 1,5-åriga son från hemmet på Sörbäcksgatan mot lekplatsen på andra sidan Hyllievägen. Väl på gångbron över bilvägen mötte de ett sällskap med tre kvinnor och en man.

"Döda dig och din son"

– Då sparkade han leksaken från min sons hand. Jag frågade vad han höll på med. Han sa: "Din jävla svarta man, jag vill döda dig och din son", sen puttade han omkull min son.

Sen fick Yusupha ta emot flera slag från de tre kvinnorna och mannen.

– Jag försökte desperat försvara mig från dem, då kom ytterligare sex män fram och hjälpte dem.

Yusupha trillade till marken.

– Min son började gråta och försökte ta tag i mitt ben medan de slog mig. Sen tappade jag medvetandet.

När Yusupha återfick medvetandet höll de tio personerna på att lyfta honom över stålräcket på gångborn, fem meter över bilvägen nedanför.

Klamrade sig fast i räcket

– Jag tog tag i metallräcket medan de slog mig på händerna med sina skor, men jag tvingade mig själv att klättra upp igen. Då fortsatte de slå mig i ansikten, en av männen slog loss mina framtänder.

Misshandeln avbröts av polissirener, personerna sprang enligt flera vittnen från platsen. Nu rubriceras händelsen som grov misshandel och utreds som att hatbrott av Malmöpolisen, en faktor som kan leda till skärpt straff för den som döms.

Varför slog de dig?

– Jag vet inte, jag känner inte dem och har aldrig pratat med dem, men jag har sett dem i området tidigare. Ibland har de varit på lekplatsen.