Reinfeldts presschef till Ekot: Jag ska mörda Radiotjänst

Förbannad på avslöjande om Reinfeldts tv-licens

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Statsminister Fredrik Reinfeldt tillsammans med sin pressekreterare Roberta Alenius.
NYHETER

Fredrik Reinfeldts presschef var minst sagt förbannad på Ekots avslöjande om att statsministern inte betalade tv-licensen.

Fredrik Furtenbach tog emot samtalet:

– Hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst, säger han.

Avslöjandet om den obetalda tv-licensen kom för en månad sen. Men först nu står det klart hur känslig frågan var på regeringskansliet.

"Skulle mörda tjänstemän"

Efter avslöjandet ringde dåvarande presschefen Roberta Alenius till Ekots inrikespolitiska chef Fredrik Furtenbach. Upprört ska hon då ha sagt att hon skulle mörda de tjänstemän på Radiotjänst som talat med radion – och skära ballarna av dem. Det avslöjar källor för Medierna i P1 i dag.

Nu bekräftar Fredrik Furtenbach för Aftonbladet:

– Jag kan bekräfta att hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst. Hon var väldigt upprörd.

Radiotjänsts vd: Jag är förskräckt

Han spelade inte in samtalet. Därför har Ekot aldrig själva rapporterat om det, enligt Furtenbach. Samtalet fördes heller inte vidare till Radiotjänst förrän Medierna i P1 ringde dem under veckan.

– Jag blir förskräckt, faktiskt. Jag blir förvånad och häpen, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, i radioprogrammet.

Roberta Alenius vägrar själv att kommentera sitt ordval.

– Jag minns faktiskt inte det. Men i så fall är det en diskussion mellan mig och Fredrik Furtenbach, inte dig och mig, och jag vill faktiskt inte vara med i en intervju, säger hon i radioprogrammet.

ARTIKELN HANDLAR OM