Okänt kusinbarn ärver prinsessan Lilian

1 av 3 | Foto: SCANPIX
Prinsessan Lilian gick bort den 10 mars 2013.
NYHETER

Prinsessan Lilian hade en förmögenhet på 54 miljoner kronor - men testamentet lämnar ingenting till systrarna.

I stället får ett kusinbarn en våning i London, skriver Expressen. 

– Vi har alltid stått varandra mycket nära, säger Christine Robinson till tidningen.

Prinsessan Lilian gick bort den 10 mars i år. Efter begravningen den 16 mars vilar hon bredvid sin prins Bertil på den kungliga begravningsplatsen i Haga.

Expressen skriver i dag om prinsessans testamente och bouppteckning.

Enligt tidningen hade prinsessan Lilian en förmögenhet på närmare 54 miljoner kronor. Bland förmögenheten finns juveler till ett värde på 5,5 miljoner kronor.
Men hennes halvsystrar Janice Rees och Sonja Roberts, som bor i Wales, får ingenting av arvet.

Träffades ofta

Däremot får kusinbarnet Christine Robinson en stor del av arvet.

Bland annat prinsessan Lilians våning i Londonstadsdelen Mayfair, med Picadilly Circus och Buckingham Palace på promenadavstånd. Våningen är värderad till ungefär 15 miljoner kronor. I en intervju med Expressen beskriver Robinson prinsessan Lilian som en moster. Och att hon skulle få ärva våningen var var ingen nyhet.

– Det var ingen överraskning för Lilian har alltid sagt till mig att den skulle överlämnas till mig. Så jag förstod att det skulle bli så. Jag har bott där i nästan femton år, säger Christine Robinson till tidningen.

Hon arbetar som läkarsekreterare vid ett privat sjukhus i London, vilket hon gjort under större delen av sitt liv. Lilian kom under tidigare år ofta och hälsade på och övernattade i Mayfairvåningen.

– Hon kom hit med jämna mellanrum och vi spenderade mycket tid tillsammans. Det var frekvent. Vi gjorde allt möjligt, vi gick ut och åt middag eller lunch och vi satt och talade med varandra, säger Christine Robinson till Expressen.

”Inte haft kontakt”

Christine Robinson säger själv att hon förstår att hon är helt okänd för svenska folket eftersom det aldrig varit känt hur mycket de betydde för varandra.

Enligt Expressen har prinsessan Lilians halvsystrar har godkänt testamentet, utan att göra anspråk på något i bouppteckningen, skriver Expressen.

– De kunde inte heller göra anspråk på något. Dessutom har de aldrig haft någon riktig kontakt, säger advokat Eric Ager, som skött bouppteckningen, till Expressen.

Bland prinsessan Lilians arvingar finns kungafamiljen, men också Christine Robinsons mor - Jean Beaumont en del av arvet. En del av förmögenheten testamenteras även till personer utanför familjen, skriver Expressen. Bland annat får prins Bertil och prinsessan Lilians chaufför ärva deras Mercedez-Benz. 

FAKTA

Prinsessan Lilians arvingar

Kung Carl XVI Gustaf: Ärver en del konst och familjefotografier från prins Bertil och prinsessan Lilians Villa Solbacken, sommarhuset i Tylösand och Londonvåningen.

Drottning Silvia: Ärver fem miljoner kronor, en brunrävscape och två ädla halsband.

Kronprinsessan Victoria: Ärver 10 miljoner kronor, prinsessan Lilians diamanttiara och kronprinsessan Margaretas diadem.

Prins Carl-Philip: Ärver 10 miljoner kronor och Villa Solbacken på Djurgården,

Prinsessan Madeleine: Ärver 10 miljoner kronor, ett halsband med en hjärtformad akvamarin och en ring med samma sten.

Kusinen Jean Beaumont: Ärver fem miljoner kronor, en guldkedja med rubiner och diamanter, ett porträtt på Lilian samt hälften av allt lösöre i London.

Kusinbarnet Christine Robinson: Ärver våningen i London, värderad till 15,4 miljoner kronor, en diamantring, askar med smycken och 50 000 kronor.

Guddottern Eva Wrede: 50 000 kronor och ett par diamant- och akvamarinörhängen.

(Källa: Expressen)