Från tapp till ikapp - med M:s nya app

”Blir ett av våra vinnande verktyg”

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
SLAPPT ELLER RAPPT?I den nya appen ska ­Moderaterna kunna skicka ut nyheter och den ska även användas som ett rapporteringsverktyg för valarbetare.
NYHETER

I dag ska Fredrik Reinfeldt försöka skaka i gång den moderata ­valmaskinen.

Ett nytt vapen till val­rörelsen lanseras också när 500 av partiets val­ledare träffas.

- Mobil-appen kommer bli ett av våra vinnande verktyg, säger partisekreteraren Kent Persson (M).

Den senaste tiden har Moderaterna och regeringen sackat rejält i opinionen. När cirka 500 av partiets lokala valledare i dag träffas i Västerås är målet tydligt utmejslat: Dags att sätta rejäl fart på kampanjarbetet inför supervalåret.

Mötet inleds med ett tal av statsminister Fredrik Reinfeldt och avslutas av partisekreteraren Kent Persson.

Aftonbladet kan redan nu avslöja att ett nytt tekniskt valverktyg lanseras däremellan. Det handlar om en val-app till mobilen. Den ska ­alla M-kampanj­arbetare ­använda.

Skickar rapporter

- Det är ett av våra vinnande valverktyg och kommer vara till hjälp i vårt mål att prata med 900 000 väljare före valet. Vi har redan pratat med 250 000, säger Kent Persson.

Appen ska fungera som ett rapporteringsverktyg i samtalskampanjen. Dessutom kan den användas för att skicka ut M-nyheter och som ett uppslagsverk för moderat politik.

De valledare som samlas i Västerås får också lyssna till ett tydligt budskap från partiledningen.

Har inte tappat tron

- Valrörelsen lokalt och nationellt kommer att handla om jobben och ­ekonomin. Det ska vi nu ta höjd för att göra i hela ­landet, säger Persson.

Dessutom kommer han berätta för sina parti­kamrater varför han tror partiet kommer vinna ­valet. Persson ­menar att politiken är på plats och att en frustande kampanjorganisation står redo.

- Dessutom har vi vännerna som Stefan Löfven saknar.

ARTIKELN HANDLAR OM