Nu svarar Reinfeldt

I ett mejl svarar sjukvårdslandstingsrådet på kritiken

Filippa Reinfeldt.
NYHETER

Moderaternas brev till unga vårdanställda har mötts av massiv kritik.

Nu svarar för första gången hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt.

– Jag har inte satt mig in i brevet, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Den massiva kritik mot det öppna brev som Moderaterna i Stockholms läns landsting skrivit till vårdanställda, där de uppmanas att inte rösta rött i höstens val, har mötts av tysthet från högste politiskt ansvarige i landstinget, Filippa Reinfeldt. Men i ett mejl till Aftonbladet väljer nu hälso- och sjukvårdslandstingsrådet att förklara hur hon ser på kritiken. Hon skriver:

"Jag har inte satt mig in i brevet men jag förstår att det handlar om att vår valledare tagit ställning för medarbetare i landstinget och deras jobb emot Socialdemokraternas chockhöjningar av arbetsgivaravgiften för unga. Om någon missuppfattat vem som skrivit det öppna brevet är det tråkigt, eftersom avsändaren är tydlig. Det är viktigt att vara tydlig i vad som är politiska partier och vad som är landstinget. Vi och andra politiska partier kan säkert bli ännu tydligare i den delen. "

Uppmanar att inte rösta vänster

Kritiken har framförallt handlat om att brevet formulerats som att en socialdemokratisk politik, med höjd arbetsgivargift för unga, skulle leda till att 500 unga medarbetare får sparken från landstinget. Kristoffer Tamsons uppmanar också de som arbetar i Stockholms läns landsting att inte rösta fram en vänsterregering i höst.

Tamsons själv har tidigare kommenterat brevet med att han skrev det för att uppmärksamma väljare på vad en S-politik skulle kunna få för konsekvenser. En debatt har också förts kring huruvida det var rätt eller fel att skriva det öppna brevet på ett brevpapper med Stockholms läns landstings logotyp.

ARTIKELN HANDLAR OM